استخوان درشت نی یکی از دو استخوان بزرگ در قسمت پایین پا است که به طور متداول شکستگی میبیند. علائم شکستگی در استخوان درشت نی میتواند از کبودی تا درد شدید در قسمت پایین پا متفاوت باشد، و بسته به میزان و شدت آسیب، متناوب باشد. برای تشخیص این نوع آسیب، پزشک ابتدا معاینهی فیزیکی انجام میدهد و در صورت لزوم، برخی آزمونهای تصویری را برای تأیید شکستگی درخواست میکند. در برخی موارد شکستگی استخوان درشت نی، عمل جراحی نیز مورد نیاز است که پزشک ممکن است به شما توصیه کند. مدت زمان بهبودی نیز بستگی به نوع و شدت شکستگی دارد و ممکن است بین ۴ تا ۶ ماه به طول بیانجامد. در طول این دوره بهترین راهکار برای حمایت از استخوان شکسته استفاده از ارتز یا بریس درشت نی است. این ارتزها به شما کمک میکنند تا استخوان مصدوم را در طول فرایند درمان حمایت کنید.
در طول دوره درمان شکستگی استخوان درشت نی، پس از عمل جراحی یا گچ گیری پا، مهمترین کار حمایت از استخوان آسیب دیده میباشد. پیشنهاد ما برای شما استفاده از ارتز و بریس درشت نی میباشد.
کلینیک ارتوپدی فنی |
، یکی از بهترین کلینیکهای موجود حال حاضر برای خدمترسانی به بیماران در زمینه انواع ارتز و پروتز اندامهای تحتانی میباشد. این مرکز با توجه به نیاز بیمار قادر به ساخت انواع پروتز و ارتز مناسب شخص میباشد. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای
تماس فرمایید
علت شکستگی استخوان درشت نی چیست؟
شایعترین دلایل شکستگی استخوان درشت نی عبارتند از:
- تصادفات با انرژی بالا: این معمولاً شامل تصادفات موتور سیکلت یا اتومبیل شده و میتواند باعث شکستگیهای شدید شود.
- زمین خوردن به خصوص از ارتفاعات بلند و روی سطوح سخت: این شرایط بیشتر برای افراد سالخورده که ثبات کمی دارند یا ورزشکاران ایجاد میشود.
- حرکات چرخشی: ورزشهایی مانند اسنوبوردینگ، اسکی و ورزشهای پربرخورد شایعترین دلایل بروز این نوع آسیبدیدگیها هستند.
برخی بیماریها نیز ممکن است بر شکستگی استخوان درشت نی تأثیر داشته باشند. برخی از این بیماریها عبارتند از دیابت نوع 2 و بیماریهای استخوانی مانند استئوآرتریت.
انواع شکستگیهای استخوان درشت نی
شکستگیهای استخوان درشت نیز ممکن است باز یا بسته باشند. در شکستگیهای بسته، استخوان شکسته شده از پوست خارج نمیشود. بافتهای نرم داخلی مانند تاندونها و عروق خونی ممکن است در این نوع شکستگیها آسیب ببینند. در شکستگیهای باز، استخوان شکسته شده از پوست خارج میشود. این معمولاً فقط در زمین خوردنها یا تصادفات رانندگی شدید اتفاق میافتد. رباطها، عضلات، تاندونها و بافتهای نرم دیگر اطراف شکستگی نیز در معرض آسیبدیدگی قرار میگیرند. بدن شما در این نوع شکستگی بیشتر در معرض آلودگیها قرار گرفته و ممکن است دچار عفونت شود.
علائم اصلی شکستگی استخوان درشت نی
علائم شما به میزان زیادی به نوع شکستگی بستگی دارد که برخی از آنها عبارتند از:
- درد شدید در قسمت پایین پا
- مشکل شدن راه رفتن و دویدن
- بیحسی یا احساس گزگز در پا
- ناتوانی در تحمل وزن روی پای آسیب دیده
- بدشکلی در قسمت پایین پا، زانو، ساق پا یا مچ پا
- بیرونزدگی استخوان شکسته شده از پوست
- محدود شدن حرکات خمشی در اطراف زانو
- تورم در اطراف ناحیه آسیب دیده
- کبودی در پای آسیب دیده
زمانی که استخوان درشت نی میشکند، استخوانهای قسمت پایین پا که به آن فیبولا گفته میشود نیز دچار آسیبدیدگی میشوند.
شکستگی استخوان درشت نی چگونه تشخیص داده میشود؟
اگر احتمال شکستگی استخوان درشت نی در پای شما وجود داشته باشد، پزشک ممکن است شما را به یک متخصص ارتوپدی ارجاع دهد. پزشک ارتوپد متخصصی است که ناهنجاریها و آسیبدیدگیهای استخوانی را تشخیص داده و درمان میکند. اگر شما در پا و مچ پای خود نیز مشکل داشته باشید، ممکن است نیاز به مراجعه به متخصص ناهنجاریهای پا داشته باشید. پزشک ابتدا از شما در مورد علائم و تصادفی که باعث شکستگی استخوان شما شده است مانند زمین خوردن با تصادف سؤال میکند. همچنین وی سوابق پزشکی شما را بررسی میکند تا ببینید احتمال شکستگی استخوان درشت نی شما چقدر است و آیا نیاز به انجام عملهای جراحی دیگری نیز دارید یا نه. سپس برای تشخیص موارد زیر شما را تحت معاینه بالینی قرار میدهد:
- کبودی، به خصوص همراه با تورم
- بیثباتی در هنگام راه رفتن
- حساسیت به لمس
- هر گونه بدشکلی مشهود مانند خم شدن غیر عادی یا کوتاه شدن یک پا
- هر گونه آسیبدیدگی دیگری در فیبولا
سپس پزشک یک سری آزمایش برای بررسی قدرت عضلانی و شرایط حسی شما در پایین پا و مچ پا انجام میدهد. همچنین ممکن است برای گرفتن عکس از شکستگی استخوان شما دستور انجام آزمایشهای تصویری زیر را بدهد:
- عکسبرداری به وسیله اشعه ایکس
- سی تی اسکن
- اسکن استخوان
- ام آر آی
بسته به میزان گستردگی و شدت آسیبدیدگی ممکن است شما نیاز به انجام عملهای جراحی فوری داشته باشید. شرایطی که نیاز به عمل جراحی دارند عبارتند از بیرونزدگی استخوان از پوست، شکستگیهای متعدد یا آسیبدیدگی عروق و اعصاب اصلی.
شکستگی استخوان درشت نی چگونه درمان میشود؟
پزشک چندین عامل را برای درمان شکستگی استخوان درشت نی در نظر میگیرد که عبارتند از:
- شدت آسیبدیدگی، میزان آسیبدیدگی بافتهای نرم نیز بررسی میشود.
- علل آسیبدیدگی
- سلامت عمومی و سوابق پزشکی
- اولویتهای فردی
- هر شکستگی دیگر مانند شکستگی استخوان فیبولا
اقدامات درمانی غیر جراحی باری شکستگیهای استخوان درشت نی عبارتند از:
- گچ گرفتن
- بریسهای عملکردی که به شما این امکان را میدهند که بتوانید پای خود را حرکت دهید
- داروهای مسکن مانند مخدرها و داروهای ضد التهابی
- درمانهای فیزیکی
- تمرینات ورزشی که باید در منزل انجام دهید
- اسپلینت
بریس شکستگی استخوان درشت نی
بریس شکستگی استخوان درشت نی فومی با مدل سارمینتو است که برای محافظت مؤثر از شکستگی استخوان درشت نی به کار برده میشود. قسمت عمودی برای حفاظت جانبی مضاعف و جلوگیری از لغزش دیستال به کار برده میشود.
- هر بریس دارای دو قسمت پارچه کشباف ضخیم دارد.
- قسمتهایی از آن که روی هم بسته میشود به راحتی قابل تنظیم هستند
- قسمت عمودی دو طرفه برای حفاظت جانبی دارد
- اندازهگیری طول از قسمت خارجی کشکک زانو (قسمت فوقانی) به سمت قسمت میانی استخوان مچ پا انجام میشود
شاخصها و نشانهها
بریس شکستگی استخوان درشت نی ProCare برای کمک به تثبیت و حفاظت از استخوان درشت نی در برابر شکستگیهای بعدی مورد استفاده قرار میگیرد.
اهداف
- ثابت نگه داشتن استخوان درشت نی
- راحتی بیمار
- کاهش مصرف داروهای ضد التهابی
- کاهش علائم درد
- بهبود عملکرد مفصل مچ پا
- افزایش بهبودی
عمل جراحی
بر اساس مطالعات منتشر شده در مجله آسیبدیدگی، محققان شروع به تحقیق در مورد روشهای درمانی بالقوه برای شکستگیهای استخوانی از جمله پروتئینهای مورفوژنتیک استخوان کردهاند. تحقیقات در مورد این روش درمانی هنوز در مراحل ابتدایی است. در برخی موارد ممکن است پزشک انجام عملهای جراحی را به شما توصیه کند. غالباً عمل جراحی در موارد شکستگیهای باز، خردشدگی استخوان یا بیثباتی شدید در استخوان یا اندام تحتانی انجام میشود. در صورتی که اقدامات غیر جراحی برای درمان شکستگیهای استخوان درشت نی مؤثر واقع نشوند باید انجام عمل جراحی مورد توجه قرار گیرد. عملهای جراحی که برای درمان شکستگی استخوان درشت نی انجام میشوند عبارتند از:
- ترمیم داخلی که در آن از پیچها، میلهها یا پلیت ها برای نگه داشتن استخوان درشت نی استفاده میشود.
- ترمیم خارجی که در آن پیچها یا پینها در محل شکستگی به میله فلزی بیرون پا برای افزایش ثبات متصل میشوند.
معمولاً این روشهای جراحی همراه با فیزیوتراپی، تمرینات در منزل و داروهای مسکن انجام میشوند. این عملهای جراحی خطرات کمی دارند. قبل از انجام عمل جراحی از پزشک خود در مورد این خطرات احتمالی سؤال کنید.
دروان بهبودی چه مدت طول میکشد؟
دوران بهبودی به شدت و نوع شکستگی بستگی دارد. برخی شکستگیها در ساق استخوان درشت نی ظرف مدت 4 ماه بهبود مییابند و در مورد شدیدتر این دوره تا 6 ماه طول میکشد. سلامت عمومی و شدت شکستگی بر طول دوران بهبودی تأثیر دارد.
چشمانداز چیست؟
شکستگی استخوان درشت نی دردناک و شایع است. به ندرت دوران بهبودی آن بیش از 12 ماه طول میکشد. اگر شما مشکوک به شکستگی استخوان درشت نی هستید، بلافاصله به پزشک یا مرکز مراقبتهای فوری مراجعه کنید تا معاینه شوید.