اسکن کف پا چیست؟ ساخت کفی و کفش طبی با کمک اسکن کف پا

پاها در راه رفتن و حفظ سلامت بدن نقش مهمی را ایفا می‌کنند. پزشک برای این که بتواند اطلاعات بیشتری را درباره شکل، اندازه، فشار و حرکات پا به دست بیاورد درخواست انجام اسکن کف پا را خواهد داد. اسکن کف پا می‌تواند اطلاعات مفیدی را درباره قوس کف پا، چرخیدن پا، نقاطی که فشار زیادی به آنها وارد می‌‌شود، اندازه پا و حتی حالت راه رفتن ارائه دهد. پزشک بر اساس این اطلاعات به این نتیجه می‌‌رسد که علت درد پای شما چیست البته گاهی اوقات علت درد پا به سایر نقاط بدن ارتباط دارد.

یکی از مزایای اسکن کف پا، آنالیز دقیق شکل و ساختار پا برای قالب گیری و ساخت کفی طبی مناسب هر فرد است.

انواع اسکن کف پا

 در صورتی که از فناوری دیجیتال برای تهیه قالب با استفاده شود باید سیستم اسکنر لیزر به تهیه تصاویر سه بعدی از نقاط مختلف پا بپردازد تا اطلاعات لازم در اختیار پزشک قرار بگیرد. پزشک با استفاده از اسکنر می‌‌تواند و نتایج به دست آمده از پاها، اطلاعاتی که در آن وجود دارد را تشخیص دهد و بر همین اساس به طراحی کفی و کفش طبی بپردازد. جالب است بدانید اسکنرهای سه بعدی دیجیتال که برای تهیه قالب سه بعدی پا مورد استفاده قرار می‌گیرند به سه دسته تقسیم می‌شوند که به شرح زیر می‌باشد:

  • با استفاده از نور قرمز لیزر، فاصله بین منبع نور و پا اندازه گیری می‌شود تا تصویر دقیقی از پا تهیه شود.
  • نور سفید یا فرو سرخ لیزر برای اسکن پا مورد استفاده قرار می‌گیرد اما به جای استفاده از نور لیزر، دستگاه اسکنر الگوی نور را به یک شیء می‌تاباند و به محاسبه فاصله بین منبع نور و پا می‌پردازد.
  • در یک روش دیگر که به آن فرآیند دیجیتالیزه کردن تماسی گفته می‌شود از ماتریکس سه بعدی برای تهیه تصاویر مورد نظر از همه زاویه‌های پا استفاده خواهد شد.

مزایای اسکن کف پا


مزایای اسکن کف پا

در اسکن دیجیتالی پا در کمتر از در اسکن دیجیتالی پا در کمتر از ۳۰ ثانیه تصاویر مورد نظر از پا به دست می‌آید و شما دیگر با دردسرهای روش‌های قدیمی مواجه نخواهید شد. لطف فناوری دیجیتال شما می‌توانید از مزایای اسکن سه بعدی پا برای اندازه گیری بهره مند شوید تا به این ترتیب پزشک بتواند با توجه به قالب پای شما کفش یا کفی مناسب را طراحی کند تا سلامت پاهای شما افزایش پیدا کند. اگر شما معلم هستید، ورزشکار هستید یا یک فرد معمولی که فعالیت جسمانی بالایی دارد می‌توانید با مراجعه به پزشک و اسکن پای خود از کفی یا کفش طبی مخصوص پای خود استفاده کنید.

  • از اسکن سه بعدی برای تهیه قالب پا به منظور تهیه کفی و کفش مخصوص و با هدف کاهش عوارض مرتبط با بد شکلی پا استفاده می‌شود.
  • از فناوری اسکن برای انجام تحقیقات و ارزیابی‌های بالینی انواع مختلفی از بیماری‌ها استفاده می‌شود.
  • افرادی که به اختلالاتی از قبیل افرادی که به اختلالاتی از قبیل نوروپاتی محیطی دیابتی، آرتریت روماتوئید، و آرتریت پسوریاتیک مبتلا هستند می‌توانند از مزایای حاصل از اسکن سه بعدی برای تهیه کفش مخصوص بهره مند شوند. یکی دیگر از کاربردهای اسکن سه بعدی اندازه گیری سطح پا است.
  • در گذشته از این روش برای اندازه گیری درصد کل سطح بدن استفاده می‌‌شد.
  • سیستم اسکن سه بعدی یک روش سودمند برای افزایش دقت اندازه گیری نقاط مختلف پا است تا امکان طراحی یک کفش مناسب فراهم شود.
  • می‌توان از اسکن سه بعدی به عنوان یک وسیله برای طراحی خط مبنای پا به ویژه در افراد ورزشکار یا افراد مبتلا به نوروپاتی دیابتی استفاده کرد.
  • اسکن منظم در فواصل زمانی معین می‌تواند تغییرات ایجاد شده در پا، نیاز به اصلاح کفش طبی، و نیاز به بررسی بیشترین تغییرات فیزیولوژیکی مشخص نماید.
  • از این نوع اسکن در مواردی که بیمار با تغییرات فیزیولوژیکی پا مواجه شده است یا محل راه رفتن او تغییر کرده است استفاده خواهد شد.

مزایای اسکن کف پا نسبت به روش قالب گیری


مزایای اسکن کف پا نسبت به روش قالب گیری

مزایای اسکن سه بعدی کف پا نسبت به قالب گیری پا به شرح زیر می‌باشد:

  • با پیشرفت علم و فناوری، اسکن سه بعدی جایگزین گچ گرفتن پا برای تهیه قالب آن شده است.
  • نتایج حاصل از اسکن سه بعدی پا به سرعت به دست می‌‌آید و در مقایسه با روش‌های قدیمی ‌هیچ گونه درد سری ندارد. در قالب گیری پا احتمال شکستگی نمونه یا گم شدن آن وجود داشت اما فناوری دیجیتال این مشکلات را برطرف کرده است.
  • اسکن دیجیتال باعث افزایش کارایی اسکن کف پا شده  و به طور کلی زمان مورد انتظار برای تهیه کفی و کفش طبی کوتاه تر شده است. به این ترتیب بیمار زمان کمتری در مطب پزشک منتظر می‌ماند و از آنجایی که از گچ گرفتن پا استفاده نمی‌‌شود پای او تمیز خواهد ماند.
  • در اسکن سه بعدی پزشک زمان بیشتری را صرف آنالیز نحوه راه رفتن بیمار و بررسی نقاط فشاری پا خواهد کرد.

 نحوه انجام اسکن سه بعدی پا


نحوه انجام اسکن سه بعدی پا

  • اسکن سه بعدی پا تصاویر رنگی سه بعدی را از کف پا تهیه می‌کند.
  • برای انجام این روش پزشک از بیمار می‌خواهد روی یک پای خود قرار بگیرد یا هر دو پایش را روی صفحه سنسور بگذارد به نحوی که پاهای او در زاویه ۹۰ درجه قرار داشته باشد.
  • دستیار پزشک دکمه شروع اسکن او را می‌‌زند و فرآیند عکسبرداری از پا شروع خواهد شد. خاطر نشان می‌کنیم که برخی از سیستم‌های مخصوص تهیه نقشه نقاط فشاری پا فقط به ارائه تصاویر دو بعدی می‌پردازند.
  • سپس پزشک با استفاده از تصاویر به دست آمده به ارزیابی جزئیات دیگر پا می‌پردازد تا قالب سه بعدی پا را تهیه کند.

مزایای کفی طبی خوب

یکی از مزایای اسکن کف پا، کمک به ساخت کفی طبی دقیق است. با استفاده از اسکن کف پا، می‌توان کفی طبی مناسب برای هر فرد با ویژگی‌های خاص کف پای او ساخت تا به درمان دقیق‌تر و اصولی‌تر مشکلات کف پا کمک کند.

قوس‌های کف پا به ایجاد پایداری و تعادل هنگام راه رفتن، دویدن یا انجام حرکات پرشی کمک می‌کنند و در جذب ضربه نیز نقش دارند. اگر هماهنگی بین قوس‌های کف پا از بین برود، تعادل شما در هنگام ایستادن به خطر می‌افتد. صافی کف پا که به علت از بین رفتن قوس‌های کف پا به وجود می‌آید، باعث افزایش فشار بر رباط‌های کف پا می‌شود و مشکلاتی را در ساق پا و زانو ایجاد می‌کند.

  • پزشک به منظور کاهش فشاری که در هنگام ایستادن راه رفتن و دویدن روی سطوح سخت مانند آسفالت به پاوارد می‌شود استفاده از کفی و کفش طبی را توصیه خواهد کرد.
  • محافظت از پاشنه پا در هنگام انجام کارهایی که به این ناحیه فشار وارد می‌کند به ویژه در افرادی که خار پاشنه دارند باعث می‌‌شود فشار کمتری به رباط کف پا وارد گردد و به این ترتیب خارپاشنه و رباط کف پا می‌‌تواند به سرعت به فشار وارد شده با واکنش نشان دهند و از بروز درد جلوگیری خواهد شد.
  • استفاده از کفی مخصوص برای محافظت از انگشتان پا در شرایطی که شما راه می‌روید و در آخر این مرحله راه رفتن انگشتان خود را از روی زمین بر می‌دارید توصیه می‌شود زیرا از ساییدگی پا و تشکیل پینه پا جلوگیری می‌کند.
  • استفاده از کفی طبی به بهبود مشکلات مرتبط با پا خار پاشنه، چسبندگی آرنگ کف پا، پینه پا و درد و گزگز سینه پا و انگشتان پا کمک خواهد کرد.
  • جالب ترین مسئله ای که در ارتباط با استفاده از کفی طبی وجود دارد این است که با محافظت بیشتر از پا به بهبود عملکرد آن کمک می‌کند. کفی طبی باعث می‌شود که از مچ پا، زانوها، ران و قسمت پایین کمر محافظت شود و انعطاف پذیری و قدرت آنها افزایش پیدا کند.

 گاهی اوقات کفی‌های طبی بسیار سفت و سخت هستند که در این شرایط نمی‌‌تواند در هنگام انجام حرکاتی مانند راه رفتن، دویدن و پریدن عملکرد طبیعی داشته باشد. در این شرایط ممکن است پای شما از لحاظ ساختاری در وضعیت خوبی قرار بگیرد اما این حالت کمکی به بهبود عملکرد پا نخواهد کرد. معمولا اولین قوس جانبی پا اولین قوسی است که با زمین برخورد می‌کند و از آنجایی که در بازار کفش‌های مخصوص برای هر فرد وجود ندارد که از تمامی ‌قوس‌های پای محافظت کند طراحی و ساخت کفش طبی ضرورت خواهد یافت.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی