رفع مشکل فرو رفتن ناخن در گوشت شست پا با درمان خانگی و جراحی

وقتی لبه‌ها یا گوشه‌های ناخن در انگشت پا به داخل پوست رشد می‌کنند، فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا رخ می‌دهد. عمدتاً انگشت شست شما در معرض خطر فرو رفتن ناخن قرار دارد. می‌توانید خودتان در خانه به فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا پرداخت کنید. با این حال، این وضعیت می‌تواند عوارضی ایجاد کند که ممکن است نیاز به درمان پزشکی داشته باشد. در صورتی که شما دچار دیابت یا سایر بیماری‌هایی هستید که منجر به ضعف گردش خون می‌شوند، خطر ابتلا به عوارض بیشتر نیز وجود دارد.

چه عواملی باعث فرو رفتن ناخن در انگشت می‌شوند؟ 


فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت در زنان و مردان رخ می‌دهد. فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است در افرادی که زیاد عرق می‌کنند مانند نوجوانان بیشتر دیده شود. افراد مسن نیز ممکن است در معرض خطر بیشتری قرار بگیرند زیرا ناخن‌های پا با افزایش سن ضخیم می‌شوند.

بسیاری از موارد می‌توانند باعث فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت شوند، از جمله:

  • کوتاه کردن نادرست ناخن انگشتان پا (بریدن مستقیم از وسط، زیرا زاویه دادن به کناره‌های ناخن می‌تواند باعث رشد ناخن به داخل گوشت شود).
  • ناخن‌های نامنظم و منحنی
  • کفش و جورابی که فشار زیادی را روی انگشتان شست وارد می‌کند، مانند جوراب و ساق خیلی تنگ یا کفش خیلی تنگ، باریک یا صاف برای پای شما
  • آسیب ناخن انگشت پا، از جمله سایش انگشت پا، افتادن چیز سنگین روی پایتان یا لگد زدن مدام به توپ
  • وضعیت بد بدن
  • بهداشت نامناسب پا، مانند تمیز یا خشک نگه نداشتن پا
  • استعداد ژنتیکی

استفاده بیش از حد از پاها در حین انجام فعالیت‌های ورزشی می‌تواند شما را به خصوص مستعد فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت در حین رشد کند. فعالیت‌هایی که در آن شما به طور مکرر یک شی را لگد می‌کنید یا برای مدت طولانی به پاهای خود فشار می‌آورید ، می‌تواند باعث آسیب به ناخن پا شود و خطر وارد شدن ناخن‌های پا به گوشت را افزایش دهد. این فعالیت‌ها شامل موارد زیر است:

  • باله
  • فوتبال
  • کیک بوکسینگ
  • فوتبال

علائم فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چیست؟


علائم فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چیست؟

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است دردناک باشد و معمولاً به صورت مرحله ای بدتر می‌شوند.

علائم در مراحل اولیه عبارتند از:

  • پوست کنار ناخن ملتهب، متورم یا سفت می‌شود
  • درد هنگام فشار به انگشت پا
  • تجمع مایعات در اطراف انگشت شست

اگر انگشت شما دچار عفونت شود، علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • قرمزی و تورم پوست
  • درد
  • خون ریزی
  • چکه کردن چرک
  • رشد بیش از حد پوست در اطراف انگشت شست

برای جلوگیری از وخیم شدن علائم، هرچه سریعتر فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت را درمان کنید.

فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چگونه تشخیص داده می‌شود؟ 


پزشک شما به احتمال زیاد قادر است فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا را با معاینه بدنی تشخیص دهد. اگر انگشت شما دارای عفونت به نظر برسد، ممکن است به یک اشعه ایکس نیاز داشته باشید تا نشان دهد فرو رفتن ناخن در پوست تا چه اندازه عمیق است. با اشعه ایکس می‌توان فهمید که فرو رفتن ناخن شما ناشی از آسیب بوده است یا خیر.

چه موقع به پزشک مراجعه کنیم 


مشکلات جزئی پا مانند فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت ممکن است در برخی از افراد عوارض جدی ایجاد کند. در صورت داشتن این حالت و ابتلا به دیابت یا بیماری دیگری که باعث گردش خون ضعیف می‌شود و یا دارای نقص سیستم ایمنی هستید، به پزشک مراجعه کنید.

همچنین اگر:

  • درد و تورم شدید است.
  • درمان‌های خانگی شرایط را بهبود نمی‌بخشند.
  • نسبت به داروی خانگی واکنش پوستی آلرژیک دارید.
  • در مورد نحوه مراقبت از فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت سوالاتی دارید.

گزینه‌های درمانی برای فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت چیست؟ 


فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت که دچار عفونت نشده باشد به طور معمول در خانه قابل درمان است. با این حال، اگر ناخن انگشت شما پوست را سوراخ کرده است یا نشانه ای از عفونت وجود دارد، به دنبال درمان پزشکی باشید. علائم عفونت شامل موارد زیر است:

  • گرما
  • چرک
  • قرمزی و تورم

درمان‌های خانگی 

درمان‌های خانگی فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت

در اینجا چند روش درمانی رایج برای فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا وجود دارد.

در آب گرم و صابون خیس کنید

خیساندن پای آسیب دیده می‌تواند به کاهش تورم و تسکین درد کمک کند. می‌توانید سه بار در روز و هر بار 20 دقیقه پای خود را در آب گرم و صابون خیس کنید. صابون کاستیل گزینه خوبی است. افزودن نمک‌های اپسوم به آب ممکن است باعث تسکین بیشتری شود.

در سرکه سیب خیس کنید

این روزها سرکه سیب تقریباً برای همه چیز از جمله فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا یک گزینه درمانی است. برای امتحان این درمان، یک تشت آب گرم همراه با 1/4 فنجان سرکه سیب تهیه کنید. روزانه پای آسیب دیده را تا 20 دقیقه خیس کنید. پس از خیساندن، پای خود را کاملا خشک کنید.

پماد آنتی بیوتیک بزنید

استفاده از پماد یا کرم آنتی بیوتیک بدون نسخه می‌تواند باعث بهبودی شود و به کاهش خطر عفونت کمک کند. مطابق دستورالعمل محصول، معمولاً حداکثر سه بار در روز، پماد را به ناخن پای آسیب دیده بزنید. این پمادها شامل نئوسپورین، پولیسپورین و باکتروبان هستند. بعد از استفاده حتماً انگشت پا را باند پیچی کنید.

کفش و جوراب راحت بپوشید

کفش‌ها و جوراب‌های خیلی تنگ می‌توانند انگشتان پای شما را فشرده کنند. گفته می‌شود که این یکی از دلایل اصلی رشد ناخن‌های پا به داخل گوشت است. برای جلوگیری از وارد یا بدتر شدن ناخن به گوشت انگشت پا، کفش و جوراب یا ساقی بپوشید که متناسب پای تان باشد اما همچنان فضای کافی را برای انگشتان فراهم کند. در طول روند بهبود، تا جایی که ممکن است از پوشیدن کفش خودداری کنید یا صندل بپوشید تا فشار روی ناخن‌های پا را محدود کنید.

یک مسکن مصرف کنید

استامینوفن (تایلنول) ممکن است به تسکین درد ناخن انگشت پا کمک کند. عوارض جانبی غیرمعمول است مگر اینکه بیش از مقدار توصیه شده روزانه 3000 میلی گرم در روز مصرف کنید یا آن را همراه با الکل مصرف کنید.

در صورت وجود تورم، ایبوپروفن (Advil) ممکن است گزینه بهتری باشد زیرا هم درد و هم تورم را تسکین می‌دهد. برخی از عوارض جانبی رایج ایبوپروفن درد شکمی‌، ناراحتی معده و اسهال می‌باشند.

طبق دستورالعمل سازنده یا پزشک خود، از داروهای مسکن بدون نسخه استفاده کنید.

از محافظ انگشت پا استفاده کنید

محافظ انگشت، یک مانع بالشتی برای ناخن‌های وارد شده به گوشت انگشت ایجاد می‌کند. محافظ‌های انگشت پا به صورت حلقه‌هایی موجود در اطراف ناحیه آسیب دیده یا به عنوان پوششی برای کل انگشتان پا موجود است.

بریس انگشت را امتحان کنید

بریس‌های انگشتان پا معمولاً از مواد نازک، چسبی و کامپوزیتی ساخته می‌شوند و در قسمت بالای انگشت پا چسبانده می‌شوند. هدف آنها کمک به محافظت از پوست شما در برابر ناخن‌های تیز و رشد کرده به داخل گوشت است و در حین رشد لبه‌های ناخن را بالا می‌آورد.

به دنبال برداشتن ناخن باشید

اگر ناخن داخل گوشت پا بهبود نیافت، برداشتن جزئی یا کامل ناخن ممکن است لازم باشد. با استفاده از بی حسی موضعی، پزشک می‌تواند بخشی از کنار ناخن، بستر ناخن زیرین یا بخشی از صفحه رشد میانی را بردارد.

در موارد شدید و عودکننده، ممکن است کل ناخن وارد شده کشیده شود. این آخرین راه چاره است و یک راه حل بالقوه و دردناک می‌باشد که ممکن است خطر ابتلا به عفونت را افزایش دهد. همچنین این ریسک را به همراه دارد که ناخن پای شما با رشد مجدد بد شکل در بیاید.

درمان جراحی 

درمان جراحی فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت

انواع مختلفی از درمان‌های جراحی برای فرو رفتن ناخن در انگشت وجود دارد. حذف جزئی ناخن فقط شامل برداشتن تکه ای از ناخن است که در پوست شما فرو می‌رود. پزشک شما انگشت شست پا را بی حس کرده و سپس ناخن پا را باریک می‌کند. طبق NHS، حذف جزئی ناخن برای جلوگیری از فرو رفتن ناخن به داخل گوشت انگشت پا تا 98 درصد موثر است.

در طی حذف جزئی ناخن، کناره‌های ناخن بریده می‌شوند تا لبه‌ها کاملاً صاف شوند. یک تکه پنبه زیر قسمت باقیمانده ناخن قرار داده می‌شود تا وضعیت دوباره عود نکند و ناخن پا وارد گوشت نشود. پزشک همچنین ممکن است انگشت شست شما را با ترکیبی به نام فنول درمان کند که باعث می‌شود ناخن رشد مجدد نداشته باشد.

اگر فرو رفتن ناخن به داخل انگشت در اثر ضخیم شدن باشد، ممکن است از کشیدن کامل ناخن استفاده شود. پزشک با تزریق موضعی درد و سپس کل ناخن را در روشی به نام ماتریسکتومی ‌برمیدارد.

پس از جراحی 

پس از جراحی، پزشک شما را با انگشت باند پیچی شده به خانه می‌فرستد. احتمالاً باید یکی دو روز آینده پای خود را بالا نگه دارید و کفش مخصوص بپوشید تا پنجه پا به خوبی ترمیم شود.

تا حد امکان از حرکت خودداری کنید. باند شما معمولاً دو روز پس از جراحی برداشته می‌شود. پزشک به شما توصیه می‌کند کفش‌های جلو باز بپوشید و روزانه در آب نمک خیس کنید تا زمانی که انگشت شما خوب شود. همچنین برای جلوگیری از عفونت داروهای ضد درد و آنتی بیوتیک برای شما تجویز می‌شود.

فرو رفتن ناخن در انگشت احتمالاً چند ماه پس از جراحی جزئی حذف ناخن رشد می‌کند. اگر کل ناخن به سمت پایین (ماتریس ناخن زیر پوست شما) برداشته شود، رشد یک ناخن پا ممکن است بیش از یک سال طول بکشد.

عوارض فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت


در صورت عدم درمان، عفونت ناشی از فرو رفتن ناخن در انگشت می‌تواند باعث ایجاد عفونت در استخوان انگشت شست شود. عفونت ناخن پا همچنین می‌تواند منجر به زخم پا، یا زخم‌های باز و از بین رفتن جریان خون در ناحیه دچار عفونت شود. پوسیدگی بافت و از بین رفتن بافت در محل عفونت محتمل است.

در صورت ابتلا به دیابت، عفونت پا می‌تواند جدی تر باشد. حتی یک بریدگی، خراشی یا فرو رفتن ناخن پا در گوشت ممکن است به دلیل کمبود جریان خون و حساسیت عصبی به سرعت دچار عفونت شود. در صورت ابتلا به دیابت و نگرانی در مورد عفونت رشد ناخن پا به داخل گوشت، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

اگر شما از لحاظ ژنتیکی مستعد فرو رفتن ناخن در انگشت پا هستید، ممکن است مدام این حالت ایجاد شود یا به طور همزمان روی چند انگشت پا ظاهر شود. کیفیت زندگی شما ممکن است تحت تأثیر درد، عفونت و سایر موارد دردناک پا قرار داشته باشد که به چندین روش درمانی یا جراحی نیاز دارد. در این حالت، پزشک ممکن است برای برداشتن ناخن‌های پا که باعث درد مزمن می‌شود، یک ماتریسکتومی ‌جزئی یا کامل را توصیه کند. درباره مراقبت از پا و دیابت بیشتر بخوانید.

جلوگیری از فرو رفتن ناخن در انگشت 


جلوگیری از فرو رفتن ناخن در انگشت

با ایجاد چندین تغییر در شیوه زندگی می‌توان از فرو رفتن ناخن در انگشت پا جلوگیری کرد:

  • ناخن‌های پایتان را صاف از وسط برش دهید و مطمئن شوید که لبه‌ها به صورت منحنی نباشند.
  • از کوتاه کردن بیش از حد انگشتان پا خودداری کنید.
  • کفش، جوراب و جوراب شلواری مناسب بپوشید.
  • اگر در شرایط خطرناک کار می‌کنید از چکمه‌های دارای پنجه استیل استفاده کنید.
  • اگر ناخن‌های پا به طور غیرطبیعی خمیده یا ضخیم هستند، ممکن است برای جلوگیری از رشد ناخن‌ها به داخل گوشت، جراحی لازم باشد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی