عوارض صافی کف پا چیست و چه باید کرد (کمر درد، درد زانو و…)

در کودکان، معمولاً مشاهده می‌شود که پای یک کودک نوپا یا کودک هنگام راه رفتن، صاف است. این می‌تواند در کودکی امری طبیعی باشد، اما گاهی اوقات نیز ممکن است به عنوان یک علامت هشداردهنده در نظر گرفته شود. زیرا استخوان‌ها، به ویژه در دوران کودکی، هنوز در حال رشد هستند. با این حال، در بزرگسالان، وضعیت متفاوتی دارد. در این دوران، رشد و نمو پا به پایان رسیده است و اگر کف پای شما صاف باشد، احتمالاً تغییری نخواهد کرد. اما برای جلوگیری از عوارضی که ممکن است برای شما به وجود آید، می‌توانید به یک متخصص پای و یا فیزیوتراپیست مراجعه کنید تا درمان و کاهش عوارض را به شما توصیه کنند.

صافی کف پا در بزرگسالان  عوارض زیادی دارد و دامنه‌ی حرکتی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در ادامه‌ی مطلب تمامی عوارض صافی کف پا آورده شده است. آن‌ها را بخوانید و در صورت مشاهده‌ی هر یک از این عوارض هر چه سریع‌تر برای درمان اقدام کنید.

به تاخیر انداختن درمان صافی کف پا ممکن است بر سلامت جسمانی شما تاثیر بگذارد و زندگی روزمره‌ی شما را دچار مشکل کند. برای مثال، بسیاری از افراد مبتلا به صافی کف پا معمولا از درد پا و کمر رنج می‌برند. بنابراین اگر مبتلا به صافی کف پا هستید، حتما توصیه می‌شود به یک متخصص پا یا فیزیوتراپیست مراجعه کنید. پزشک ممکن است استفاده از ارتز یا کفی طبی را برای کاهش درد در حین انجام فعالیت‌های روزمره مورد نیاز توصیه کند. بعضی از بیماران نیز با انجام کشش‌های ویژه پا، تسکین پیدا می‌کنند، زیرا این به تقویت کل پا کمک می‌کند.

اگر شما با صافی کف پا متولد شده اید، لطفاً با یک متخصص در این موضوع مشورت کنید که می‌تواند درد موجود را که ناشی از این بیماری است کنترل کند. متخصصین کلینیک امید آماده‌ی خدمت رسانی به شما عزیزان می‌باشند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید پا با شماره تلفن­‌های 0216601415802166015211 تماس حاصل فرمایید.

علل صافی کف پا 


هر فردی باید قوس قابل توجهی در پایین هر دو پا داشته باشد. این قوس توسط تاندون‌هایی تشکیل می‌شود که در قاعده پاشنه و مچ پا متصل می‌شوند. این تاندون‌ها در اثر ایجاد تنش در عضلات پا، بالاترین قسمت قوس را ایجاد می‌کنند. اگر این تاندون‌ها از میزان طبیعی کشش مناسب برخوردار باشند، آنگاه قوس شکلی سالم و متناسب را حفظ می‌کند. مردم اغلب قوس‌های افتاده در پا را “صافی پا” می‌نامند. تشخیص آنها معمولاً بسیار آسان است زیرا می‌توان قسمت میانی پا را در حالی که شخص ایستاده است، مشاهده کرد. در اینجا چند دلیل وجود دارد که چرا پاهای شما یا فرزندان شما صاف هستند:

  • این یک نقص مادرزادی است. کودک به سادگی با کف پای صاف متولد می‌شود.
  • تاندون پشتی استخوان درشت نی ممکن است ملتهب یا آسیب دیده باشد.
  • استخوان ها یا مویرگ‌های پا ممکن است از هم جدا شده یا آسیب دیده باشند.
  • تاندون‌ها یا رباط‌های پا ممکن است بیش از حد کشیده شوند.
  • حتی ممکن است ناشی از روماتیسم یا آرتروز باشد

خطر صاف بودن کف پا، در چه افرادی بیشتر است؟


خطر صاف بودن کف پا، در چه افرادی بیشتر است؟

حتی اگر بتوان آن را به عنوان نقص ژنتیکی تعریف کرد، ممکن است بعداً افراد به سادگی با رفتار یا سبک زندگی خود دچار صافی کف پا شوند. اگر:

  • چاق یا دارای اضافه وزن هستند
  • بزرگسال هستند و اغلب راه نمی‌روند
  • اغلب کفش‌های نامناسب می‌پوشند
  • وضعیت یا حرکات نامناسب پا و اندام تحتانی دارند

عوارض صافی کف پا 


عوارض صافی کف پا

احتمالاً متوجه شده اید که پاهای شما قوس زیادی در قسمت وسط پایتان ندارند یا اصلاً قوس ندارند. این مشکل ممکن است برای شما مشکلی ایجاد نکند. میلیون‌ها نفر از افرادی که کف پای آن‌ها صاف است، تمام زندگی خود را بدون تجربه درد ناشی از این بیماری سپری می‌کنند.

با این حال، حتی افرادی که از صافی کف پای خود دردی را احساس نمی‌کنند، می‌توانند سایر مشکلات مربوط به پا را تجربه کنند بعضی از آنها می‌تواند منجر به آسیب‌دیدگی اساسی شود. اگر به هر یک از موارد زیر توجه کرده اید‌، وقت آن است که به پزشک مراجعه کنید:

  • دشوار ایستادن برای مدت طولانی. بزرگسالانی که مدت طولانی ایستاده اند ممکن است گرفتگی یا خستگی در پاهای خود را احساس کنند.
  • عوارض ورزشی. افرادی که کف پای صاف دارند و می‌دوند یا ورزش می‌کنند باید مراقب باشند که پای آن‌‌ها به درستی کشیده شود و از کفش‌های استاندارد استفاده کنند تا از فشار بیش از حد قوس خود جلوگیری کنند.
  • التهاب فاشیای پلانتار در کف پا. برخی از افراد پس از تولد هرگز قوس پا ندارند، اما حتی در فردی که قوس پا دارد نیز می‌توان کف پای صاف را مشاهده کرد و گاهی اوقات فقط یک قوس از بین می‌رود. این می‌تواند باعث ایجاد فشار شدید بر روی رباط در امتداد پایین پا (فاشیای کف پا)، باعث ملتهب شدن و دردناک شدن آن شود.
  • چرخش زیاد(پروناسیون): افرادی که کف پای آن‌ها صاف و بدون قوس است، معمولا در هنگام راه رفتن احساس ناپایداری دارند. لیگامان‌های موجود در پا می‌توانند پاره شوند و استخوان‌هایی که از پا پشتیبانی می‌کنند ممکن است فرو بریزند و باعث استفاده بیش از حد از عضلات پا شوند، که در نتیجه می‌تواند باعث درد در ساق پا و مچ شود.
  • پاهای سفت و سخت. اغلب اوقات، افرادی که کف پای صاف و بدون درد دارند، توانایی انعطاف پذیری کامل و خم شدن پاها را دارند. به افرادی که روی انگشتان پای خود می‌ایستند و هنوز قوس پا ندارند، صافی کف پای غیر قابل انعطاف یا ریجید دارند. این وضعیت ممکن است دردناک باشد و برای اصلاح نیاز به جراحی داشته باشد.
  • درد کمر و زانو: از آنجا که افراد کف پای صاف قادر به جذب شوک به اندازه طبیعی نیستید، این فشار بر روی سایر مفاصل مانند زانوها و کمر وارد می‌شود.
  • تغییر شکل در پا: از آنجا که پاهای افراد کف پای صاف بیشترین وزن را به قوس‌های پا تحمیل می‌کنند، این دسته از افراد ممکن است دچار خارپاشنه و یا انگشتان چکشی شوند.

درمان صافی کف پا 


درمان صافی کف پا

با اینکه واقعیتاً درمانی خاص برای کف پای صاف وجود ندارد، زیرا این مشکل اغلب به عنوان یک مسئله مهم در نظر گرفته نمی‌شود، اما افرادی که کف پای صاف دارند ممکن است پس از راه رفتن یا ورزش احساس درد کنند. در این موارد، روش‌هایی برای درمان وجود دارد که شما می‌توانید پس از مشاوره با پزشک متخصص خود انجام دهید.

متخصصین فیزیوتراپی یا متخصصین پا، ممکن است شما را در برخی از این روشهای درمانی شرکت دهند:

  • ممکن است برای کمک به قوس، نیاز به استفاده از پاپوش و یا بریس پا باشید.
  • ممکن است به شما توصیه شود نوع خاصی از کفش را بپوشید.
  • حرکات اصلاحی و ورزش‌های فیزیوتراپی مخصوص پا در کاهش علائم دردناک برای شما توصیه می‌شود.
  • در موارد شدید همراه با درد، ممکن است برای تسکین التهاب برای شما دارو تجویز شود
  • در بدترین موارد ممکن است مجبور به جراحی شوید.

جلوگیری از عوارض ناشی از صافی کف پا 


با این وجود ، قبل از مراجعه به پزشک ، چند مورد وجود دارد که می‌توانید امتحان کنید تا ببینید آیا درد پس از خود درمانی بهبود می‌یابد یا خیر. درمان‌های خانگی و ساده برای پیشگیری از عوارض ناشی از صافی کف پا عبارتند از:

  • از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند جدا خودداری کنید: اوقات خاصی وجود دارد که باید با لباس خود کفش پاشنه بلند بپوشید، اما سعی کنید از آن اجتناب کنید! پوشیدن کفش پاشنه بلند، وزن را به قسمت جلوی پای شما تحمیل می‌کند. این عدم تعادل می‌تواند باعث برخی از ناهنجاری‌های پا مانند انحراف شست پا و یا خمیده شدن انگشتان شود.
  • ارتزهای با کیفیت را امتحان کنید: حتی اگر همیشه به شما کمک می‌کند از پزشک شخصی خود در مورد ارتزهای خاص مورد نیاز خود سوال کنید ، اما به طور معمول یک فروشگاه کفش عالی می‌تواند به شما کمک کند. ارتزهای با کیفیت به شما پشتیبانی قوسی مناسب از پاها می‌دهد و به شما کمک می‌کند تا وزن خود را به روش بهتری توزیع کنید تا بدن شما خیلی بهتر و به درستی ضربات را جذب کند.
  • BMIوزن بدن خود را پایین بیاورید: ممکن است دلیل این که پاهای شما اینقدر درد می‌کند کمی اضافه وزن روی آنها فشار آورد. چاقی، یک فاکتور خطرناک بزرگ برای صافی کف پا، همراه با کل مشکلات دیگر سلامتی است. سلامتی باید اولویت شماره یک باشد!
  • ژل‌های بدون نسخه: حتی اگر از داخل به شما کمک نکند، اما به طور موقت آن التهاب مفصل یا عضله را تسکین می‌دهد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی