فواید و عوارض بستن انواع کمربند و شکم بند بارداری

امروزه انواع مختلف پوشاک برای زنان باردار و مادران تازه وارد در بازار موجود است. تعیین اینکه کدام محصولات برای هر مرحله از بارداری و مرحله بعد از زایمان مناسب‌تر هستند، گیج کننده است.

ما در این مقاله تعدادی از محبوب‌ترین لباس‌های حاملگی را که در حال حاضر در بازار وجود دارند، آنچه سازندگان آن‌ها ادعا می‌كنند و آنچه در تحقیقات در مورد آن‌ها بدست آمده است، ارائه می‌دهیم.

انواع لباس‌های حاملگی


انواع اصلی لباس‌های حمایتی بارداری که برای زنان باردار و مادران تازه وارد موجود است عبارتند از:

شکم بندهای بارداری

شکم بندهای بارداری لباس‌هایی انعطاف پذیر هستند. آن‌ها به عنوان لایه‌ای برای کمک به پوشاندن مناطقی از پوست که با بزرگ شدن شکم در معرض دید قرار می‌گیرند، عمل می‌کنند.

برخی از شکم بندهای بارداری فشرده سازی ملایمی را ایجاد می‌کنند و می‌توانند مفصل ران و کمر را نیز پشتیبانی کنند.

شکم بندها در بین زنان باردار محبوب هستند و در اندازه‌ها، شکل‌ها، رنگ‌ها و طرح‌های مختلفی وجود دارند. این نوع شکم‌بندها اغلب دارای لاستیک‌هایی هستند که حالت آن‌ها را حفظ می‌کند تا از جمع شدن آن‌ها جلوگیری کند.

شکم بندهای بارداری را گاهی آستین شکم یا باندهای بارداری نیز می‌نامند.

کمربندهای بارداری

کمربندهای بارداری کمربندهای سفت و سختی هستند که برای کمک به حمایت از کمر، لگن و شکم در دوران بارداری به دور شکم بسته می‌شوند.

کمربندهای بارداری

کمربندهای بارداری معمولاً روی لباس بسته می‌شوند، اما ممکن است برخی از افراد آن‌ها را زیر لباس بپوشند. کمربندهای بارداری معمولاً باریک‌تر از شکم بندهای بارداری هستند، مخصوصاً بخشی که در قسمت جلوی بدن قرار می‌گیرد. همچنین این کمربندها با نام‌های شکم بندهای حاملگی، شکم بندهای بارداری، بریس، یا استرپ نیز شناخته می‌شوند.

گهواره‌های قبل از زایمان

گهواره‌های قبل از زایمان یا حاملگی از کمربند بارداری تشکیل شده‌اند که در قسمت پایین بدن پیچیده می‌شود. همچنین دارای یک بند فوقانی هستند که در بالای شکم امتداد دارد. این‌ها با هم یک گهواره شکمی را برای دوران بارداری شما تشکیل می‌دهند.

با اینکه برخی از گهواره‌های دوران بارداری به عنوان یک کالای مستقل در بازار وجود دارند، اما غالباً به صورت یک کالای جانبی همراه با کمربندهای بارداری یا در بسته‌های ترکیبی با آن‌ها عرضه می‌شوند.

لباس حمایتی بارداری

بسیاری از لباس‌های زیر و شلوارهای طراحی شده برای زنان باردار دارای کمربند حمایتی زیر شکم و کمربند جداگانه‌ای هستند که فضای کششی مناسبی را برای در بر گرفتن برجستگی شکم در دوران بارداری فراهم می‌کنند. این لباس‌ها و شلوارها ادعا می‌کنند که علاوه بر حمایت از قسمت پایین تنه، از جمله پا و باسن، نیز از طریق استفاده از باندها و کمربندهای حمایتی به کاهش فشار و استرس در این نقاط کمک می‌کنند.

همچنین، برخی از تاپ‌های طراحی شده برای زنان باردار دارای سینه‌بندها و باندهای شکمی هستند که وزن وارد شده بر لگن را جذب می‌کنند. این تاپ‌ها نیز ادعا می‌کنند که ساختار آن‌ها به کاهش استرس و فشار در قسمت بالای بدن کمک می‌کند.

شکم‌بند و کمربندهای بعد از زایمان

شکم‌بند و کمربندهای پس از زایمان شامل چندین لایه کششی و سفت و سخت هستند که از زیر سینه‌ها تا باسن امتداد می‎‌یابند. این کمربندها گاهی اوقات باندهای شکمی نیز نامیده می‌شوند.

شکم‌بند و کمربندهای بعد از زایمان

اگرچه تحقیقات اندکی برای حمایت از استفاده از این کمربندها وجود دارد، اما بیشتر سازندگان شکم بندهای بعد از زایمان ادعا می‌کنند که محصولات آن‌ها به این موارد کمک می‌کنند:

  • حمایت از کمر
  • تسریع در بهبودی پس از زایمان به ویژه پس از زایمان سزارین
  • بهبود گردش خون

جوانب مثبت و منفی


در ادامه به مزایای احتمالی برخی از لباس‌های حمایتی دوران بارداری و همچنین برخی از محدودیت‌های آن‌ها اشاره می‌كنيم.

شکم بندهای بارداری

طراحی باندهای شکمی به گونه‌ای است که با پوشاندن قسمت تحتانی شکم زنان باردار به آن‌ها کمک می‌کند. مارک‌های مختلف این نوع شکم‌بندها گزینه‌های مختلفی را ارائه می‌دهند.

برای تایید ادعاهای برخی از باندهای شکمی مبنی بر ویژگی‌های حمایتی آن‌ها هیچگونه تحقیقات علمی وجود ندارد.

مزایای بالقوه باندهای شکمی عبارتند از:

  • کاهش نیاز به خرید لباس بارداری جدید. باندهای شکمی می‌توانند به افزایش طول عمر لباس‌های بارداری شما کمک کنند. بعضی از خانم‌ها هنگام پوشیدن لباس‌هایی که شکم در حال رشد آن‌ها را پوشش نمی‌دهند، احساس ناراحتی می‌کنند. اما باندهای شکمی این ناحیه را می‌پوشانند. در نتیجه زنان باردار دیگر مجبور نخواهند بود بارها و بارها لباس بارداری جدید بخرند.
  • معمولاً هم برای دوران بارداری و هم بعد از آن مناسب هستند. بسیاری از خانم‌ها به احتمال زیاد در ماه‌های ابتدایی بارداری که به حمایت کمتری نیاز دارند، از شکم بندهای بارداری استفاده می‌کنند. اما خانم‌های باردار می‌توانند از شکم بندهای خود در ماه‌های اولیه پس از زایمان هم استفاده کنند.
  • اغلب ارزان هستند. علاوه بر اینکه شکم‌ بندهای حاملگی با افزایش طول عمر لباس‌های بارداری نقش بسزایی در کاهش هزینه‌های زنان باردار ایفا می‌کنند، برخی از انواع و مارک‌های این شکم بندها می‌توانند بسیار ارزان و مقرون به صرفه باشند.

معایب احتمالی شکم بندهای بارداری عبارتند از:

شکم بندهای بارداری

  • پشتیبانی ضعیف. با اینکه که مارک‌های مختلف از نظر طراحی متفاوت هستند، اما اکثر شکم بندهای بارداری در بهترین حالت خود تنها یک فشرده سازی جزئی ایجاد می‌کنند و پشتیبانی واقعی از شکم ارائه نمی‌دهند.
  • ممکن است جمع شوند. برخی از باندهای شکمی به قدری ظرافت ندارند که بتوانند در جای خود محکم بمانند یا جمع نشوند. حتی باندهای شکمی که باکیفیت تولید شده‌اند نیز ممکن است جمع شوند یا ناهموار شوند. زیرا سفت و سخت نیستند و اتصال دهنده یا نواری ندارند تا موقعیت خود را حفظ کنند.
  • عدم انجام تحقیقات علمی. در حال حاضر تحقیقات علمی کمی برای تایید یا رد استفاده از باندهای شکمی در دوران بارداری انجام شده است.

کمربندهای بارداری

کمربندهای بارداری با گرفتن مقداری از وزن شکم در حال رشد، از شکم و کمر زنان باردار حمایت می‌کنند.

مزایای احتمالی کمربند بارداری شامل موارد زیر است:

  • ممکن است به بهبود پاسچر مناسب بدن کمک کند. کمربندهای بارداری می‌توانند با گرفتن مقداری از وزن شکم و تثبیت کردن مرکز ثقل بدن، به ثبات شکم و کمر یک زن باردار کمک کنند.
  • ممکن است خطر سقط را کاهش دهد. کمربندهای شکمی ممکن است با ایجاد ثبات در لگن و بهبود تعادل، خطر سقط برای زنان باردار را کاهش دهند.
  • ورزش را آسان‌تر می‌کند. طبق مطالعات انجام شده، بستن کمربند بارداری در مراحل بعدی بارداری ممکن است به راحت شدن برخی فعالیت‌ها مانند دویدن یا راه رفتن کمک کند. کمربند بارداری همچنین می‎‌تواند به جلوگیری از آسیب‌دیدگی زنان باردار در هنگام ورزش کردن کمک کند.
  • ممکن است به کاهش دردهای بارداری کمک کند. کمربندهای بارداری ممکن است با کاهش مقداری از وزن شکم و کمک به تثبیت وضعیت قرارگیری بدن به کاهش درد و همچنین دردهایی که ممکن است در دوران بارداری ایجاد شود، کمک کنند.
  • در حالی که هنوز شواهد علمی کافی برای تایید تاثیر کمربندهای بارداری در کاهش دردهای بارداری وجود ندارد، اما چند مطالعه و تحقیق، برخی از مزایای بالقوه استفاده از کمربندهای بارداری را ثابت می‌کنند.

معایب احتمالی کمربندهای بارداری عبارتند از:

  • برای استفاده طولانی مدت نامناسب هستند. زنان باید از پوشیدن لباس‌های تنگ مانند کمربند بارداری به مدت طولانی خودداری کنند. زیرا ممکن است باعث کاهش جریان خون در شکم و کاهش رشد جنین شود.
  • ممکن است گران باشد. بسیاری از کمربندهای بارداری ممکن است گران باشند، به ویژه آن‌هایی که سفت‌تر یا ضخیم‌تر هستند. کمربندهای بارداری از آنجا که نقش عملکردی دارند باید از کیفیت و استحکام مناسبی برخوردار باشند.

سایر لباس‌های حاملگی

لباس‌های حمایتی بارداری از لباس زیر ارزان قیمت تا گهواره‌ها و کمربندهای چند تکه گران قیمت متغیر هستند. با این حال عملاً هیچ مدرک علمی وجود ندارد که بتواند استفاده از بیشتر این نوع لباس‌ها را تأیید یا رد کند.

زنانی که به دنبال لباس مناسب حمایتی برای دوران بارداری خود هستند، بهتر است ملاک‌های زیر را در نظر بگیرند:

  • محصول برای چه کاری است؟
  • پوشیدن محصول چقدر راحت است؟
  • اندازه و فرم بدن آن‌ها
  • قیمت محصول و بودجه آن‌ها
  • رنگ‌ها، الگوها، سبک‌ها و طرح‌های موجود
  • کیفیت محصول
  • برای چه مدت از محصول استفاده می‌کنند
  • آسان بودن تهیه محصول

نحوه پوشیدن لباس‌های حمایتی حاملگی


زنان معمولاً براساس دستورالعمل‌های همراه محصول و احساسی که هنگام پوشیدن آن‌ها دارند، تصمیم می‌گیرند که چگونه و چه موقع لباس حاملگی خود را بپوشند.

نحوه پوشیدن لباس‌های حمایتی حاملگی

با این حال، ممکن است بهترین قسمت استفاده از کمربند شکم، زیر شکم و بالای استخوان شرمگاهی ‌باشد.

اگرچه شواهد علمی کمی برای تأیید زمان مناسب لباس‌های بارداری حمایتی وجود دارد، اما بهترین کار این است که در شرایط زیر از پوشیدن آن‌ها اجتناب کنید:

  • در محیط‌های گرم، مرطوب یا مرتفع
  • هنگام کار کردن یا صرف انرژی زیاد
  • در مناطقی که جریان هوا محدود است
  • برای بارداری عوارض دارد
  • مادر هنگام پوشیدن آن‌ها احساس راحتی ندارد

ملاحظات دیگر


در حال حاضر تحقیقات کافی برای تعیین کامل مزایا و معایب اکثر لباس‌های حمایتی بارداری وجود ندارد. با این حال یک نکته کلیدی که باید در مورد همه لباس‌ها در نظر گرفته شود این است که بهتر است آن‌ها را خیلی مرتب یا طولانی مدت نپوشید.

اکثر مقامات بهداشتی توصیه می‌کنند که زنان باردار از لباس‌های تنگ، به خصوص برای دوره‌های طولانی مدت یا در محیط‌های گرم و مرطوب خودداری کنند. خانم‌های باردار مستعد گرم شدن بیش از حد هستند و پوشیدن لباس‌های تنگ یا فشرده می‌تواند احتمال این مشکل را با موارد زیر افزایش دهند:

  • محدود کردن جریان هوا
  • محبوس کردن گرمای بدن
  • دشوار کردن تنفس عمیق

به عنوان یک قاعده کلی، اگر لباس در اثر فشار روی پوست رد بگذارد، احساس ناخوشایندی داشته باشد یا در هنگام برداشتن احساس راحتی ایجاد کند احتمالاً برای استفاده توسط یک خانم باردار مناسب نیست.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی