پروتز و گوش مصنوعی سیلیکونی جایگزینی برای جراحی بازسازی گوش

پروتز و گوش مصنوعی سیلیکونی

پروتزهای گوش سیلیکونی برای ایجاد تقارن با گوش سالم استفاده می‌شوند. با کمک یک تکنسین ماهر در حوزه ارتوپدی، پروتز می‌تواند با استفاده از قالب گوش فرد طراحی شود تا هر دو گوش از نظر شکل، اندازه و رنگ با هم هماهنگ شوند. دو نوع پروتز گوش سیلیکونی وجود دارد و شما می‌توانید یکی را انتخاب کنید. نوع اول پروتز گوش مصنوعی است که به طور موقت با استفاده از مواد چسبناک ایمن و سازگار با پوست به پوست فرد متصل می‌شود. اما پروتز نوع دوم، که به عنوان پروتز پیوند شناخته می‌شود، با استفاده از یک ایمپلنت تیتانیوم که در استخوان اطراف گوش قرار می‌گیرد، به سر فرد متصل می‌شود. هر دو نوع پروتز امکان جدا شدن را دارند، اما پروتزهای گوش مصنوعی از نوع دوم دارای دوام و امنیت بیشتری هستند.

پروتزهای سیلیکونی از لحاظ زیبایی مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته اند خصوصا برای اندام‌های ظریف مانند انگشتان دست و پا یا گوش. کلینیک تخصصی ارتوپد فنی امید یکی از بهترین مراکز خدمات رسانی در زمینه انواع ارتز و پروتز می‌باشد که با ارائه پروتز و اندام مصنوعی مناسب شما به صورت سفارشی در تمام مراحل استفاده از آن همراه شما خواهد بود و بهترین و مناسب‌ترین پروتز را به شما پیشنهاد می‌دهد. شما می‌توانید جهت تهیه پروتز مناسب با توجه به شرایط خاص خود و سفارش آن و دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های زیر تماس حاصل فرمایید.

چه کسانی می‌توانند کاندیدای خوبی برای استفاده از پروتز سیلیکونی گوش باشند؟


معمولا پروتز سیلیکونی گوش برای بیمارانی توصیه می‌شود که واجد شرایط برای جراحی‌های بازسازی گوش نیستند و یا بیماران  مسنی که ممکن است عمل جراحی، سلامت آنها در معرض خطر قرار دهد.  کاندیداهای ایده آل برای استفاده از پروتز سیلیکونی گوش عبارتند از بیماران سالمند یا بیمارانی که گوش‌هایشان بر اثر تروما و یا تلاش‌های قبلی برای بازسازی گوش دچار اسکار و جای زخم شده است و امکان بازسازی بیشتر برای آنها میسر نیست.

در چه سنی میتوان از پروتز گوش استفاده کرد؟


پروتز گوش مصنوعیبیماری که از بدو تولد خود با مشکل میکروتیا (کوچکی غیر عادی لاله گوش )و اترزیا متولد شده است ممکن است  از دو سالگی، کاندیدای استفاده از پروتز گوش مصنوعی باشد.هیچ محدودیت سنی برای بیماری که نیاز به پروتز گوش مصنوعی دارد وجود ندارد.

خطرات و مزایای پروتز سیلیکونی گوش


خطرات و مزایای پروتز سیلیکونی گوش

از آنجا که پروتز سیلیکونی گوش نیازی به عمل جراحی ندارد بنابراین در اغلب موارد می‌توانند بعنوان  گزینه‌ای مناسب برای بیمارانی باشد که به دنبال نتایج آنی می‌گردند و یا بیمارانی که بنا به دلایل سلامتی واجد شرایط برای استفاده از جراحی ترمیمی نیستند. با این حال، بیماران باید از این قضیه مطلع باشند که در ساخت گوشهای پروتز سیلیکونی به جای استفاده از بافت خود فرد از موادی با شکل و شمایل واقعی و زیبا استفاده می‌شود، در نتیجه، محصول نهایی آن نمی‌تواند همانند گوش‌های واقعی خود فرد باشد. علاوه‌براین، ممکن است پنهان کردن قسمتی که پروتز گوش به سر متصل می‌شود، دشوار و چالش‌برانگیز باشد و ممکن است باعث نارضایتی و ناامیدی برخی از بیماران درباره ظاهر گوش خود شود. در حقیقت، درمان اولیه با استفاده از روش‌های غیرجراحی، سریعتر و هزینه‌های کمتری نسبت به جراحی دارد. با این حال، باید توجه داشت که استفاده از پروتز سیلیکونی به صورت دوره‌ای الزامی است و همین امر باعث افزایش هزینه‌ها برای فرد می‌شود. بنابراین، قبل از تصمیم‌گیری درباره شروع درمان، باید به دقت مزایا و معایب این روش درمانی را مورد بررسی قرار داد.

قبل از تصمیم‌گیری برای گوش مصنوعی  


گوش مصنوعی  قبل از تصمیم‌گیری ، ابتدا درباره همه گزینه‌های خود فکر کنید. گزینه‌های جراحی مانند پیوند غضروف دنده ((Rib Graft و پیوند مدپور ((Medpor را رد کنید و از اینکه ترجیح دهید منتظر عمل جراحی مناسبتر باشید یا اصلاً جراحی انجام ندهید، احساس خوبی داشته باشید. فرزند خود را در این تصمیم‌گیری وارد کنید و در مورد گزینه انجام پروتز با او صحبت کنید و بگویید که تصمیم همه این است که پروتز انتخاب مناسبی است. اگر می‌خواهید همچنان جراحی بازسازی گوش میکروتیا را رد شده بدانید ، لطفاً قبل از انجام گزینه‌ی پروتز گوش مصنوعی، تصمیم خود را درباره پروتز گوش با جراح بازسازی گوش فرزندتان در میان بگذارید. صحبت کردن با یک جراح ترمیم میکروتیا در وهله‌ی اول، برای جلوگیری از بروز هر گونه جای زخم و بافت اسکار غیرضروری یا برداشتن بافتی که ممکن است در اثر متصل کردن پروتز گوش باشد که شاید عمل بازسازی گوش را در سالهای بعد غیرممکن کند، بسیار حائز اهمیت است. اگرچه ، اکنون بسیاری از آناپلاستولوژیستها راهی برای ساخت یک گوش مصنوعی پیدا کرده‌اند که می‌تواند در اطراف گوش میکروتیک / آترتیک موجود قرار گیرد که در آن دیگر نیازی به برداشتن خود گوش نیست همان‌طور که قبلاً برای صاف و یکدست بودن گوش مصنوعی انجام می‌دادند . این گزینه به شما این امکان را می‌دهد تا پروتز را با چسب‌هایی بچسبانید که می‌توانید روزانه یا در شب آن را درآورید.

فرایند ساخت گوش مصنوعی چگونه است؟


هر پروتز یک طراحی منحصر به فرد و سفارشی دارد که متناسب با شخصی که آن را می‌پوشد ساخته می‌شود. برای ساخت این پروتز، به سه بار مراجعه نیاز است.

  • پزشک قالب‌هایی را از هر دو گوشتان می‌گیرد تا بتواند شکل اولیه‌ی پروتز شما را ایجاد کند. این کار بین 30 تا60 دقیقه طول می‌کشد.
  • پزشک شکل اصلی را به صورتی متناسب و مناسب تنظیم می‌کند. این کار می‌تواند 30 دقیقه تا 2 ساعت طول بکشد.
  • پزشک برای مطابقت با پوست شما پروتز را رنگ می‌کنند. این کار 30 دقیقه تا 1 ساعت طول می‌کشد. معمولاً مراجعات در فواصل چند روزه انجام می‌گیرند. پروتز در حدود 2 هفته بعد آماده می‌شود.

نحوه‌ی اتصال گوش مصنوعی به چه روش‌هایی انجام می‌شود؟


نحوه‌ی اتصال گوش مصنوعی

می‌توان گوش‌های مصنوعی را به کمک روش‌های زیر اتصال داد:

  • چسب: می توان گوش مصنوعی را به کمک یک وسیله‌ی چسبناک به گوش میکروتیک موجود متصل کرد. این گزینه‌ درمانی زمانی رایج است که بیمار نخواهد گوش خود را از نظر جراحی بردارد و تمایل داشته باشد که از گوش مصنوعی استفاده کند.
  • آهنربا/ گیره: همچنین می‌توان گوش مصنوعی را با استفاده از آهنربا یا گیره‌ بر روی پروتزهایی نصب کرد که روی ایمپلنت‌های متصل به استخوان قرار دارند. این گزینه‌ها به عمل جراحی کوچکی برای ایمپلنت‌های متصل به استخوان نیاز دارند تا در جمجمه قرار بگیرند.

چطور از پروتز سیلیکونی گوش مراقبت کنیم؟


ساخت #پروتز _گوش برای آقای جوان با مشکل مادرزادی گوش.به طور کلی، می‌توان پروتزهای سیلیکونی را بصورت روزانه برداشت و آنها را تمیز کرد و امکان تمیز کردن پوست زیرین را فراهم کرد. پزشک به بیماران خود دستورالعمل‌های شخصی مربوط به نحوه‌ی قرار دادن و برداشتن روزانه این پروتزها را ابلاغ می‌کند. پزشک باید پس از تحویل پروتز جلسات مشاوره‌ای به بیمار ارائه دهد تا از عدم مشکل داشتن بیمار در قرار دادن این پروتزها بصورت دراز مدت و مراقبت از آنها اطمینان حاصل کنند. به راحتی می‌توان پروتزها را  با الکل ایزوپروپیل، الکل اتیل کف کرده یا صابون بدون رنگ تمیز کرد. جایگزینی دوره‌ای برای حفظ زیبایی قابل قبول و رعایت بهداشت پروتز و بافت زیرینی ضروری است. همانند تمامی پروتزها، بایستی به هنگام پوشیدن این پروتزهای سیلیکونی نیز از حیوانات دوری کنید، از استعمال دخانیات و سیگار و همچنین قرار گرفتن به مدت طولانی در معرض نور خورشید بپرهیزید و از مواد محلول برای تمیز کردن آنها استفاده نکنید. به هنگام شب، گوش‌های مصنوعی را برداشته و پوست خود را تمیز کنید. هرچند که پروتز گوش از یک سیلیکون پزشکی با دوام و مقاوم ساخته شده است اما دارای لبه‌های نازکی است که اگر با احتیاط و آرامی با آنها برخورد نشود ممکن است که پاره شوند. گاهی‌اوقات لازم است که جهت نگهداشتن پروتزهای ایمپلنتی از مقداری مواد چسبناک استفاده کرد. در صورتی که نیاز به استفاده از یک ماده چسبنده سبک جهت تحرک بر روی پوست (نه بخاطر امنیت ماده چسبناک) باشد ما تعدادی از محصولات را توصیه می‌کنیم.

خوابیدن با گوش‌های مصنوعی


پروتز گوشمی‌توان به هنگام خوابیدن و شنا کردن گوش‌های مصنوعی را در نیاورد اما بخاطر داشته باشید که در نیاوردن این پروتزها باعث می‌شود که به مرور زمان زودتر شکسته شوند.

دوام گوش‌های مصنوعی سیلیکونی چقدر است؟


گوش مصنوعیدوام گوش‌های مصنوعی سیلیکونی متفاوت از هم است. برخی از آنها تا ۶ ماه الی ۲ سال ماندگار هستند. برخی دیگر تا بیش از ۵ ، ۶ و یا ۷ سال دوام می‌آورند. در واقع میزان دوام گوش‌های مصنوعی به مواد بکار رفته در ساخت آنها و نحوه‌ی مراقبت‌ فرد از آنها بستگی دارد.

آیا گوش مصنوعی با گوش خود من سازگاری دارد؟


ساخت پروتز گوش پارشیال برای مراجعی از خوزستان که در اثر حادثه بخشی از گوش خودشون رو از دست داده بودندقبل از استفاده از گوش مصنوعی، باتوجه به اینکه آیا قبلا فرد تحت جراحی ترمیمی گوش قرار گرفته است یا نه، متخصص آناپلاستولوژی تعیین می‌کند که آیا در صورت برداشتن گوش بیمار، وی قادر به ساخت یک گوش مصنوعی سازگار و هم‌اندازه با گوش خود بیمار است یا نه. عمل جراحی برداشتن گوش بیمار یک عمل جراحی سرپایی است و در آن از بخیه‌هایی استفاده می‌شود که پس از گذشت دو الی سه هفته می‌توان آنها را بیرون کشید.

هزینه‌ی گوش مصنوعی


پروتز گوشهزینه‌ی گوش مصنوعی به خدمات مورد نیاز بستگی دارد. هزینه‌ی پروتز گوش به خاطر مواد مختلفی که قرار است به کار رفته شوند و کلینیکی که شما انتخاب کرده‌اید متغیر خواهد بود.

سؤالات متداول 


پروتز گوش مصنوعی چه کمکی به من می‌کند؟

جراحی پلاستیک برای ساخت یک گوش جدید می‌تواند پرهزینه و چالش‌برانگیز باشد. برای بسیاری از بیماران، جراحی گزینه مناسبی نیست. هزینه‌ی یک گوش مصنوعی بسیار کمتر از عمل جراحی است و تقریباً همانند گوش واقعی شما به نظر می‌رسد.  پروتز گوش، علاوه بر دادن ظاهری به گوش ، عملکردهای از دست رفته آن را برمی‌گرداند:

  • کاهش شنوایی را بهبود می‌بخشد. گوش خارجی به هدایت امواج صوتی به سمت گوشتان کمک می‌کند. بدون آن ، ممکن است میزانی از شنوایی‌تان را از دست دهید. داشتن هر دو گوش همچنین به شما کمک می‌کند تا بفهمید که اصوات از کدام جهت می‌آیند.
  • به شما این امکان را می‌دهد تا از عینک ، سمعک و لوله‌های اکسیژن استفاده کنید. گوش مصنوعی دقیقاً مانند گوش واقعی این دستگاه‌ها را نگه می‌دارد.

جنس پروتز گوش مصنوعی از چیست؟

پزشکان از سیلیکون و لاستیک پلی اورتان استفاده می‌کنند. این مواد برای استفاده در محصولات پزشکی بی‌خطر هستند. این مواد باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک نمی‌شوند.

آیا پروتز گوش برای کودکی که قبلاً جراحی داشته است، مناسب است؟

اگر فرزند شما یا عزیزتان قبلاً جراحی  پیوند غضروف دنده ((Rib Graft یا پیوند مدپور ( Medpor ) انجام داده باشد، اما بنا به دلایلی از نتیجه نهایی راضی نیست چون خود عمل جراحی به دلیل رد بافت یا عفونت ناموفق بوده و باعث ایجاد جای زخم و اسکار بسیار زیادی شده به طوریکه مانع از بهبودی کامل گوش  شده است ، بدانید که پروتز گوش هنوز گزینه‌ای مناسب است. با پزشک صحبت کنید و از او در مورد کارهایی که می‌توان برای پروتز روی گوش  انجام داد، نظر بگیرید.

فرآیند دریافت گوش مصنوعی و تنظیم و متناسب کردن آن برای بیمار چگونه است؟ 

دریافت گوش مصنوعی یا تنظیم و متناسب کردن آن برای یک بیمار معمولاً هم‌زمان با زمانی صورت می‌گیرد که ایمپلنت انجام می‌شود. به طور معمول بسته به برنامه زمان بندی مشخص شده ، یک گوش مصنوعی ممکن است طی یک یا دو هفته تحویل داده شود. گاهی اوقات ممکن است فرایند ساخت و تحویل  پروتز گوش طولانی‌تر شود. در این صورت ، آناپلاستولوژیست هنگام سفارش گوش مصنوعی‌تان ، شما را از تغییر زمان تحویل مطلع می‌سازد. زمان انجام عمل جراحی منوط به تشخیص پزشک است و متفاوت است ، اما به طور کلی این عمل در سن مدرسه یا سن 5 سالگی انجام می‌گیرد. ایمپلنت‌ها باید حداقل 3 ماه در محل قرار بگیرند. هرگاه با بافت‌های مجاور پیوند خورده شوند (که می‌تواند بیش از 3 ماه طول بکشد) ، پایه‌های پروتز (اباتمنت) باید قرار داده شوند. حدود یک ماه بعد می‌توان گوش مصنوعی را درست کرد.

 چگونه والدین باید تصمیم بگیرند که بهترین گزینه برای فرزندشان کدام است؟ 

این یک انتخاب شخصی می‌باشد و اغلب وقتی مشاهده کردید که کودکتان دارد از تفاوت خود با دیگران آگاه می‌شود، زمان آن است که در مورد گزینه‌های درمانی برای او صحبت کنید. هر تصمیمی که مربوط به عمل جراحی باشد باید بسیار موردتوجه قرار گیرد.

چه موقع باید به سراغ انجام  پروتز گوش رفت؟ 

اگر بیمار از مشکل گوش خود آگاهی یابد و نگران شود، می‌توان به فکر استفاده از  پروتز گوش افتاد. در صورتی که بیمار آماده جراحی ترمیمی نباشد،استفاده  از گوش پروتز می‌تواند گزینه‌ای موقت برای کمک به بازگرداندن اعتماد به نفس باشد؛ یا یک پروتز گوش می‌تواند گزینه‌ای دائمی برای بقیه عمر بیمار باشد. بیمار پس از تحقیق در مورد بازسازی گوش و داشتن گوش مصنوعی می‌تواند در این مورد تصمیم خود را بگیرد.

نحوه استفاده از ایمپلنت‌هایی با هدایت (انکوریج)استخوانی چگونه است؟ 

ده ها سال است که از ایمپلنت‌های تیتانیومی با تحمل و مقاومتی عالی به کار برده می‌شوند. ایمپلنت‌های تیتانیومی همچنین آلارمهای امنیتی را در فرودگاه خاموش نخواهد کرد. اگر بیماری هنوز هم به فکر انجام جراحی ترمیمی در آینده است ، باید هم با یک متخصص آناپلاستولوژیست  برای پروتز و هم جراح ترمیمی در مورد عمل جراحی مشورت کند زیرا داشتن ایمپلنت‌هایی با هدایت (انکوریج) استخوانی که برای پروتز گوش کاشته شده‌اند ممکن است در صورتی که بخش زیادی از بافت به خطر می‌افتد، امکان جراحی بازسازی ساختار گوش را در آینده از بین ببرد. راحت‌ترین کار این است که ایمپلنت‌های هدایت شده با استخوان در زمانی که گوش یا باقی‌مانده‌ی گوش با جراحی برداشته می‌شود، کاشته شوند. ایمپلنت‌های هدایت شده‌ی استخوانی، روشی عالی برای نگه‌داشتن پروتز گوش در هنگام انجام اکثر فعالیت‌ها می‌باشند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی