صافی کف پا معمولا باعث ایجاد دردی میشود که از کف پا تا کمر گسترش پیدا میکند. این عارضه دارای تأثیر منفی بر کیفیت زندگی فرد میباشد؛ حتی راه رفتن بر روی زمین مسطح نیز میتواند سبب ایجاد درد شود. استفاده از کفی طبی مخصوص کف پای صاف سبب کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی افراد میشود.
حفاظت از قوس کف پا برای افراد مبتلا به صافی کف پا الزامی میباشد. استفاده از کفی طبی سبب بهبود راستای پا و جلوگیری از بروز ناهنجاریهای ساختاری میشود.
در صورت بروز درد و ورم ناشی از کف پای صاف، بایستی از کفی طبی استفاده شود. کاهش درد ایجاد شده در اثر صافی کف پا سبب بهبود کیفیت زندگی فرد میشود. در این زمینه بایستی با سازنده با تجربه ارتز مشورت شود.مرکز ارتوپدی فنی امید بهترین برنامه درمانی با رویکرد پلکانی را بر اساس شرایط خاص هر بیمار تجویز خواهد کرد. در این کلینیک درمان از روشهای سادهتر مانند تجویز کفی طبی آغاز میشود. قالبگیری کفی طبی در کلینیک امید با اسکن سهبعدی انجام میشود . ساخت کفی طبی برای صافی کف پا با جدیدترین دستگاهها و تحت نظر متخصصین مجرب انجام میشود.شما میتوانید جهت تهیه ارتز مناسب با توجه به شرایط خاص خود و سفارش آن و دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شمارههای 02166015211 – 02166015217 – 02166014158 تماس حاصل فرمایید.
صافی کف پا
کف پای بیشتر افراد دارای یک قوس میباشد ولی در برخی از افراد، این قوس کف پا وجود ندارد. این حالت زمانی ایجاد میشود که کشش مورد نیاز جهت حفاظت از قوس توسط تاندونهای پا ایجاد نمیشود. صافی کف پا در اثر عوامل مختلفی مانند ناهنجاری ایجاد شده در زمان تولد، آسیبدیدگی یا پارگی تاندونها، عارضههایی مانند روماتیسم مفصلی یا آسیبدیدگی عصبی ایجاد میشود. بسیاری از افراد با عارضه کف پای صاف و بدون وجود درد زندگی میکنند، ولی این عارضه میتواند سبب بروز عوارض مختلفی بشود.
عارضههای شایع مرتبط با کف پای صاف
صحنه کف پا صاف و بیقوس باعث بروز خستگی، درد، و ورم در منطقه کف پا و مشکلات مرتبط با راستای پا میشود که به طور قابل توجهی کیفیت زندگی فرد را کاهش میدهد. پاها به عنوان پایه و ستون اصلی بدن عمل میکنند و قوس کف پا نقش بسیار مهمی در حفظ استقامت و بهبود عملکرد بدن دارد. قوس کف پا در توزیع وزن بدن در حین حرکت کمک میکند. اگر قوس کف پا صاف و ضعیف باشد یا آسیب دیده باشد، بدن قادر به توزیع وزن به صورت صحیح نخواهد بود. این وضعیت باعث بروز کشیدگی در ساختار پا و اجزای مرتبط میشود و در نهایت تأثیری بر کمر نیز خواهد داشت.
داشتن کف پای صاف میتواند منجر به بروز مشکلاتی مانند درد پاهای قدامی، درد لگن، درد زانو، و حتی درد کمر شود. این مشکلات به خصوص در دوندگان با کف پای صاف یا افرادی که دارای ناهنجاریهای بیومکانیکی دیگری مانند چرخش مچ پا به داخل یا خارج هستند، رایج است.
مزایای کفی طبی کف پای صاف
استفاده از کفی طبی در کفش باعث میشود تا وظیفهای که در حالت عادی بر عهده تاندونهای پا و قوس کف پا میباشد، توسط کفی انجام شود. کفی طبی به تقسیم فشار در پا و جلوگیری از بروز درد کمک میکند. کفی طبی کف پای صاف همچنین با ایجاد زیربنای مستحکم، به تصحیح راستای کل بدن کمک میکند. بسیاری از افراد به دنبال کفشهای مخصوص صافی کف پا میباشند؛ ولی با استفاده از کفی طبی مخصوص صافی کف پا، اشخاص میتوانند از کفش دلخواه خود استفاده کنند.
کفی طبی کف پای صاف با تقسیم صحیح وزن بدن به رفع کشیدگی و درد ناشی از کف پای صاف کمک میکند. این نوع کفیها از قوس کف پا حفاظت کرده و فشار وارد بر پا را کاهش میدهند و انجام فعالیتهای روزمره را امکانپذیر میسازند.
کاهش درد و ورم
فشار ناشی از حرکت و یا حتی ایستادن به طور ثابت، میتواند باعث ایجاد ورم در پای افراد دارای کف پای صاف شود. بدون تشخیص و درمان، ورم میتواند بسیار دردناک شود. حتی با استراحت کافی نیز امکان دارد درد و ورم ادامه داشته باشد. با افزایش درد و ورم امکان دارد درد مداوم مفصل و یا انحراف شست پا ایجاد شود. سایش پا با کفش نیز میتواند باعث ایجاد زخم و یا آسیبدیدگیهای سطحی شود. با استفاده از کفی طبی پای صاف، فشار وارد بر پا و همچنین درد و ورم کاهش پیدا میکنند.
انجام راحتتر فعالیتهای ورزشی
فعالیتهای ورزشی شامل دویدن، پیادهروی یا پرش و وزنهبرداری فشار زیادی بر پای شخص وارد میکنند. با برخورد پا بر روی زمین و یا با بلند کردن اشیاء سنگین در اثر وارد شدن فشار زیاد بر ساختار کف پا، در پای اشخاص دارای کف پای صاف درد زیادی ایجاد میشود. نحوه قرارگیری پا جهت انجام مؤثر ورزش بسیار اهمیت دارد و افراد دارای کف پای صاف در نحوه صحیح قرار دادن پای خود بر روی زمین با مشکل مواجه میشوند.
استفاده از کفی طبی کف پای صاف جهت قرارگیری صحیح پا به شخص در زمان ورزش کردن کمک میکند. این مطلب خصوصاً برای افرادی که با وزنه کار میکنند دارای اهمیت زیادی است چرا که حرکات ورزشی مانند اسکوات و وزنهبرداری جهت تقسیم صحیح وزن به مقدار زیادی به نحوه قرارگیری قوس کف پا متکی هستند.
بهبود تعادل
امکان دارد صافی کف پا در اثر ضعیف شدن ساختار محافظ قوس کف پا ایجاد شود. تضعیف این ساختار منجر به ایجاد مشکل در حفظ تعادل خصوصاً در سالخوردگان میشود. با توجه به این که نحوه راه رفتن این افراد در طول زندگی همیشه یکسان بوده است، تغییرات در تاندونهای پا به مقدار زیادی بر نحوه تعادلشان تأثیر میگذارد.
کفی طبی پای صاف، با حفاظت از قوس کف پا سبب بهبود تعادل و حرکت میشود. استفاده از این نوع کفی به طور موثری سبب حفظ استقلال و سهولت در انجام فعالیتهای روزمره میشود.
ساخت کفی طبی
برخی از فروشندگان کفش دارای لوازم طبی مانند مچبند و کفی طبی میباشند. امکان دارد این لوازم طبی برای افرادی که دارای هیچ گونه ناهنجاری در پا یا قوس کفی پای خود نیستند مفید باشند. ولی این نوع لوازم طبی نوعی راه حال موقتی محسوب میشوند و برای رفع مشکلات خاص در قسمت پا مناسب نمیباشند.
پای همه افراد با یکدیگر متفاوت میباشد. اندازه و شکل پا و همچنین وضعیت قرارگیری قوس کف پا و ساختار مچ پا همگی در زمان ساخت کفی طبی دارای اهمیت هستند. در زمان ساخت کفی طبی این موارد بایستی در نظر گرفته شوند. لوازم طبی در صورتی که به طور خاص برای یک شخص طراحی و ساخته شوند، دارای عملکرد بهتری خواهند بود.
به این منظور به جای روشهای قدیمی قالبگیری از اسکن سهبعدی جهت طراحی و ساخت کفی طبی استفاده میشود.
نحوه استفاده و محافظت از کفی طبی
در ابتدا چنانچه کفی طبی برای مدت طولانی یا برای انجام فعالیتهای شدید استفاده شود، امکان دارد شخص در زمان استفاده از کفی احساس ناراحتی کند. عادت کردن پا به کفی طبی به زمان نیاز دارد. توصیه میشود در چند روز اول برای مدت یک تا دو ساعت از کفی طبی استفاده شود و سپس این زمان به اندازه یک تا دو ساعت دیگر افزایش داده شود تا زمانی که شخص بتواند برای یک روز کامل از آنها استفاده کند.
کفی طبی بایستی به صورت دستی توسط صابون ملایم و آب ولرم تمیز شود. شستشوی کفی طبی در ماشین لباسشویی سبب از بین رفتن کفی میشود.
کفیهای طبی برای همیشه قابل استفاده نیستند و توصیه میشود که هر 6 تا 12 ماه با کفیهای جدید جایگزین شوند. امکان دارد افراد ورزشکار به تعویض سریعتر کفشها نیاز داشته باشند.
در هنگام انتخاب کفی طبی، کفیها را با کفش و جورابی که قصد استفاده از آنها را دارید استفاده و ارزیابی کنید تا از اندازه آن اطمینان حاصل کنید.
کفی طبی باعث افزایش حجم کفش میشود؛ بنابر این در زمان بررسی کفی طبی، لایه (کفی) جداشدنی داخل کفش را خارج کنید تا فضای کافی برای کفی طبی و پای شما فراهم شود.
جهت اطمینان از اندازه کفی طبی، کفی جداشدنی داخل کفش را خارج کرده و آن را بر روی کفی طبی قرار دهید. سپس قسمتهای اضافی دور کفی را برش دهید تا فضای کافی برای استفاده از کفی طبی داخل کفش ایجاد شود.