گردنبند طبی (ارتز یقه گردن): بریس جهت کنترل درد و حرکات گردن

ارتز یقه گردن

گردن، یک ساختار حساس است که شامل مهره‌ها، عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها است و بین 50 تا 70 درصد افراد حداقل یک بار در طول زندگی خود درد گردن را تجربه خواهند کرد. این درد اغلب ناشی از ضربه‌های شدید مانند تصادفات رانندگی است، اما ممکن است ناشی از آسیب مکرر گردن یا کشش مزمن نیز باشد. بریس‌های گردنی طبی به منظور محدود کردن حرکات گردن در طول فرآیند بهبود یا پس از جراحی استفاده می‌شوند. علاوه بر این، آنها به ناحیه آسیب‌دیده کمک می‌کنند تا در یک وضعیت خاص ثابت شود، اما مزیت اصلی آنها در این است که به بیمار یادآوری می‌کنند که به گردن خود توجه کند و بنابراین دامنه حرکت آن را محدود می‌کنند.

ارتز و بریس گردن یا همان گردنبند طبی را می توانید تحت نظر پزشک و طبق دستور او برای مدت چند روز جهت حفظ ثبات مهره های گردن استفاده کنید. چراکه بی حرکتی بیش از حد گردن نیز می تواند منجر به خشکی گردن شود. کلینیک تخصصی ارتوپد فنی امید یکی از بهترین مراکز خدمات رسانی در زمینه انواع ارتز و پروتز می باشد که با ارائه ارتز و بریس های مختلف و مناسب شما همراه تان خواهد بود و بهترین و مناسب ترین ارتز را به شما پیشنهاد می دهد. شما می توانید جهت تهیه پروتز مناسب با توجه به شرایط خاص خود و سفارش آن و دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

کاربردهای گردنبند های طبی


گردن‌بندهای طبی از لحاظ درمانی به منظور کمک به تغییر وضعیت قرارگیری نخاع و رهایی از درد مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین برای دوره‌های طولانی استفاده نمی‌شود. در ادامه به برخی از کاربردهای درمانی این گردنبندها اشاره می کنیم:

انواع گردنبندهای طبی 


انواع گردنبندهای طبی

گردن‌بندها به 2شکل موجودند: نرم یا سفت. موادی که عموما برای ساخت این گردن‌بندها به کار رفته شامل پنبه کشسان، اسفنج یا مواد پِرِسی است.

  • گردن‌بند نرم: گردن‌بند نرم مشابه کمربند است و عموما از لاستیک اسفنجی ضخیم پوشیده شده با پنبه ساخته شده است. این گردن‌بندها اجازه می‌دهند تا دامنه حرکتی معمول گردن، کمتر شود و اغلب به وسیله پزشکان برای گردن‌درد ملایم تا متوسط تجویز می‌شوند. بسیاری از استفاده‌کنندگان آن، سود برده‌اند اما هیچ شاهدی وجود ندارد که نشان دهد آیا استفاده طولانی‌مدت، کمک کننده است یا خیر.
  • گردن‌بند سفت: گردن‌بندهای سفت(گاهی نیمه‌سفت هم خوانده می‌شوند) از پلاستیک محکم با پدهای داخلی نرم قابل برداشت ساخته شده‌اند. آن‌ها از دو تکه(جلو و عقب) تشکیل شده‌اند که به وسیله نوار ولکرو به هم متصلند. پزشکان گردن‌بند سفت را برای گردن‌دردهای متوسط تا شدید و آسیب‌های جابجایی گردن تجویز می‌کنند. این گردن‌بندها حرکات گردن را بیش از گردن‌بندهای نرم، محدود می‌کنند اما می‌توانند از چانه نیز حفاظت کنند و بدین وسیله به عضلات گردن اجازه می‌دهند تا استراحت کنند. این گردن‌بند درحالت معمول باید دائما تا زمانی که پزشک گفته، استفاده شود، مگر برای شستشوی روزانه که برداشته می‌شود.

انواع بریس سخت گردن 


یک سری بحث و جدل بر سر این وجود دارد که برای چه مدتی باید از گردن‌بند سفت استفاده کرد. نگرانی درباره این وجود دارد که استفاده طولانی‌مدت از آن ممکن است منجر به تحلیل رفتن عضلات، رباط ها و تاندون‌ها شود. مطالعات نشان داده‌اند که به حرکت درآوردن زودهنگام گردن مثلا در آسیب جابجایی گردن به گردن اجازه حرکت می‌دهد و باعث درد کمتر و حرکت بهتر گردن می‌شود. پیشنهاد شده است که استفاده از گردن‌بند سفت نهایتا تا 10روز باید باشد. گردن‌بندهای سفت اغلب به منظور ثابت نگه داشتن ستون فقرات گردنی به دنبال آسیبی مثل ترک‌خوردگی یا جابجایی استفاده می‌شوند. استفاده از گردن‌بند محکم می‌تواند عوارض جانبی مثل محدودیت در میزان بازکردن دهان داشته باشد. این‌ها بخش مهمی از درمان هستند اما اغلب برای گردن‌درد تجویز نمی‌شوند.

گردن‌بند فیلادلفیا

گردن‌بند فیلادلفیا

گردن‌بند فیلادلفیا یک گردن‌بند 2قطعه‌ای است. قطعه اول، قطعه پشتی گردن است و قطعه دیگر درجلو قرار دارد و یک ولکرو در سمت چپ و راست آن برای گذاشتن و برداشتن آسان آن قرار دارد. حفظ قوس گردنی به نگه داشتن تراز و محور گردنی کمک می‌کند. این گردن‌بند بخصوص طوری طراحی شده که بهترین ثابت نگه داشتن و راحتی را فراهم می‌کند. این گردن‌بند ناحیه‌ای برای قرارگیری چانه دارد و بنابراین برای استفاده‌کننده مناسب است و هم‌چنین عدم تحرک بیشتری را فراهم می‌کند.

گردن‌بند میامیJ

گردن‌بند میامیJ

گردن‌بند میامیJ بسیار مشابه گردن‌بند فیلادلفیا است ولی می‌تواند یک بریس گسترده برای حفاظت از ستون فقرات سینه‌ای هم داشته باشد که باعث حفاظت بیشتری از ستون فقرات می‌شود. این گردن‌بند هم‌چنین 2بخش جلویی و عقبی دارد و نیز یک سوراخ برای تراکئوستومی دارد.

گردن‌بند نوع توماس

گردن‌بند نوع توماس

گردن‌بند نوع توماس از پلاستیک وینیلی ساخته شده و سوراخ‌های زیاد کوچکی به منظور تهویه و جابجایی هوا دارد. این نوع بریس، بسیار مشابه گردن‌بند نرم است اما به خاطر جنسش، حفاظت سفت‌تری را فراهم می‌کند.

گردن‌بند آسپِن

گردن‌بند آسپِن

گردن‌بند آسپن شباهت‌هایی با گردن‌بند فیلادلفیا و گردن‌بند میامی J دارد، اما پدهای استفاده شده در سطوح داخلی آن بسیار متخلخل‌تر از دو نوع دیگر است. همچنین، گردن‌بند آسپن یک سوراخ بزرگ برای تراکئوستومی دارد.

چگونگی استفاده از گردن‌بند نرم


چگونگی استفاده از گردن‌بند نرم

سوالی که پرسیده می‌شود این است که برای چه مدت زمانی باید از گردن‌بند نرم استفاده کرد. هرچه دردتان بهتر شود، ممکن است بتوانید برای مدت کوتاهی در روز از گردن‌بند استفاده نکنید. این زمان افزایش می‌یابد تا وقتی که دیگر به گردن‌بند احتیاجی نداشته باشید. برای استفاده از گردن‌بند نرم موارد زیر را انجام دهید:

  • مستقیم به جلو نگاه کنید و چانه‌تان را موازی با زمین نگه دارید.
  • خیلی راحت گردن‌بند را دور گردنتان فیکس کنید.
  • اتصالات آن را به پشت گردنتان متصل کنید.
  • مطمئن شوید که به راحتی نفس می‌کشید.
  • اگر احساس می‌کنید که گردن‌بند تنگ است، آن را دربیاورید و دوباره بپوشید.
  • اگر گردن‌یند، پوستتان را اذیت می‌کند، یک پد پنبه‌ای را بین گردن‌بند و پوستتان قرار دهید.

خوابیدن با گردن‌بند طبی


خوابیدن با گردن‌بند طبی

مهم است که حین خواب هم از گردن‌بند طبی استفاده کنید. لحظات بسیاری درطول خواب هستند که گردنتان در وضعیت‌های بدی قرار می‌گیرد و وضع گردنتان بدتر می‌شود. گردن‌بند طبی بخصوص نوع نرم آن با محدود کردن حرکت، به عضلات اجازه استراحت می‌دهد و هم‌چنین بهبودی را ارتقا می‌بخشد. استفاده طولانی‌مدت از گردن‌بند می‌تواند باعث سفتی گردن و ستون فقرات شود؛ سفتی گردن و ستون فقرات می‌توانند باعث عدم تحرک گردن در زمان طولانی شوند و درنتیجه شما را وابسته به استفاده از گردن‌بند کنند. درهرحال، بسیار مهم است که از حرکات اضافی گردن مثل خم و راست کردن آن جلوگیری کرد و درنتیجه از یک آسیب مجدد دیگر پیشگیری می‌شود. زمانی که با گردن‌بند طبی می‌خوابیدف باید موارد خاصی را به ذهنتان بسپارید؛ مثل:

  • به پهلو و روی شکم نخوابید. بهترین وضعیت، خوابیدن به پشت با یک بالشت زیر شانه‌ها است تا گردن و بالای کمر هم سطح شوند.
  • اگر بعد از یک آسیب جدی از گردن‌بند طبی استفاده می‌کنید، برای بلندشدن از بستر، از اعضای خانواده یا پرستارتان کمک بگیرید. شانه باید هم سطح گردن باشد.
  • بدون گردن‌بند نخوابید مگر اینکه پزشک گفته‌ باشد.
  • اگر می‌خواهید گردن‌بند را برای مدت کوتاهی دربیاورید، از اعضای خانواده یا پرستار کمک بگیرید.
  • اگر با گردن‌بند حین خوابیدن در بستر، احساس ناراحتی می‌کنید، از صندلی تاشو استفاده کنید. صندلی تاشو با زاویه 45درجه باعث می‌شود که گردن، وزن کمتری را متحمل شود.
  • از پزشکتان بپرسید که کدام نوع از گردن‌بندهای طبی برای مشکل شما مناسب‌تر است.

“کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.”

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره و نوبت‌دهی