انواع ارتزهای بالای زانو و زیر زانو(بریس) برای کمک به طرز ایستادن

انواع ارتزهای بالای زانو و زیر زانو(بریس) برای کمک به طرز ایستادن

آسیب‌دیدگی زانو می‌تواند بسیار دردناک باشد. درد زانو ممکن است باعث ایجاد محدودیت در راه رفتن، کار و شرکت در برنامه‌های تفریحی‌تان شود. ممکن است پس از آسیب دیدگی زانو برای بهبود میزان دامنه حرکت، افزایش توان و کاهش درد نیاز به فیزیوتراپی داشته باشید. اگر زانویتان دچار آسیب‌دیدگی شده باشد، شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا استفاده از ارتز یا بریس زانو برای شما مناسب خواهد بود یا نه. بحث و اختلاف نظرهایی در مورد استفاده از بریس‌های زانو برای زانو درد و آرتروز وجود دارد. بستن بریس ممکن است میزان تحرک زانو و کشکک زانو را محدود کند. در این صورت ماهیچه‌ها و تاندون‌هایی که از زانو پشتیبانی می‌کنند نیازی به فعالیت چندانی نخواهند داشت، در نتیجه ممکن است باعث ضعیف شدن آن‌ها بشود. هنگام نپوشیدن بریس، این مساله می‌تواند باعث کاهش توانایی این ماهیچه‌ها در انجام درست وظایفشان شده و نهایتا منجر به مسدومیت‌های بعدی و افت در عملکرد زانو شود.

بریس زانو


بریس زانو

 بریس یا اُرتِز زانو وسیله‌ای است که برای کمک به بهبود آسیب‌دیدگی‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. نوع بریس استفاده شده بر اساس تشخیص و دستور پزشک تعیین می‌شود. بریس زانو برای کمک به بهبودی وضعیت شما به صورتی طراحی می‌شوند که بتوانید فعالیت‌های روزانه‌تان را حفظ کنید و پشیبانی بهینه‌ای را به شما ارائه می‌دهد.

آیا استفاده از بریس زانو موثر است؟


این که بریس‌های زانو واقعا چه کار می‌کنند، واضح نیست. معمولا عملکرد بریس‌ها در آزمایشگاه بیش‌تر از  عملکردشان در استفاده‌های معمولی است. در کل، بریس‌های کاربردی (فانکشنال) و بریس‌های توانبخشی بیش‌ترین تاثیرگذاری را دارند. بریس‌ها برای بعضی افراد بیش‌تر از دیگران مفید هستند. برخی نگران هستند که بریس‌های زانو ممکن است باعث افزایش تعداد مصدومیت‌ها در زانوی ورزشکاران شود. در کل، بیشتر افرادی که از بریس زانو می‌پوشند، احساس می‌کنند که برایشان اثر بخش بوده است. پزشکان در تلاش‌اند درباره میزان تاثیرگذاری بریس‌های زانو و بهترین زمان برای استفاده از آن‌ها، اطلاعات بیش‌تری به دست آورند. یادتان باشد که نیاز به استفاده از بریس را باید پزشک تشخیص دهد.

بریس‌های زانو چه وقتی استفاده می‌شوند؟


مشکلات مختلف زانو، نیاز به بریس‌های مختلفی دارند. پزشکتان پس از جراحی زانو ممکن است نوع بریس مشخصی را به شما پیشنهاد دهد. برخی پزشکان دیگر هم ممکن است به جای جراحی، استفاده از نوع دیگری از بریس‌ها را برای بهبود پارگی رباط پیشنهاد کنند. همچنین ممکن است برای کاهش درد در زانویی که با تمرینات کششی و تقویتی بهبودی در آن ایجاد نشده است، نیاز به بستن بریس در جلوی زانو باشد. بریس‌ها برای جلوگیری از بروز صدمات به زانو عالی به نظر نمی‌آیند. اگر می‌خواهید از بریس زانو استفاده کنید از قبل با پزشک خود مشورت داشته باشید.

انواع ارتزهای زانو


ارتزهای کاربردی زانو

ارتزهای کاربردی زانو

ارتزهای کاربردی زانو به ثبات مفصل‌ زانو کمک می‌کنند و برای افرادی که هر نوع پارگی / کشیدگی رباط داشته‌اند یا حتی جهت ترمیم و بازسازی، جراحی انجام داده‌اند هم عالی هستند. آسیب دیدگی به رباط‌ها یا منیسک باعث ایجاد حرکاتی غیر ارادی در زانو می‌شود که نیاز به تثبیت با استفاده از این بریس‌ها دارد. انواع مختلفی از ارتزهای کاربردی بالای زانو و پایین زانو وجود دارند، همچنین بریس‌های معمولی هم هستند که برای فعالیت‌های مشخصی همچون ورزش یا فعالیت‌های روزانه استفاده می‌شوند.

بریس‌های کاهنده فشار

بریس‌های کاهنده فشار

بریس‌های کاهنده فشار مشابه بریس‌های کاربردی هستند با این تفاوت که حالت قابل تنظیمی دارند و می‌تواند از فشار روی زانوی مبتلا به آرتروز داخلی یا خارجی بکاهد، باعث کاهش ساییدگی استخوان‌ها، درد و تورم می‌شود و در نتیجه به انجام فعالیت‌های روزانه کمک می‌کند. باز هم شرایط مختلفی برای انتخاب بهترین ارتز متناسب با بیمار وجود دارد.

بریس کنترل دامنه حرکت

بریس کنترل دامنه حرکت

این بریس‌ها لولاهای ویژه‌ای با درجه‌های مشخصی دارند که می‌تواند دامنه حرکت زانو را کنترل کند. این بریس‌ها در اصل برای دوره بهبود پس از جراحی یا برای افرادی که مشکلات گرفتگی عضلات یا باز شدن بیش از حد زانو دارند استفاده می‌شود.

بریس لولادار

بریس لولادار

بریس‌های لولادار، معمولا از مواد نئوپرن غیرلاتکسی ساخته می‌شوند که روی زانو پوشیده شده یا به صورت چسبی دور زانو پیچیده می‌شوند و لولاهایی هم در این بریس‌ها اعمال شده‌اند که باعث تثبیت صدمات زانو/آرتروز ملایم و آسیب‌های جزئی می‌شوند. این زانوبندها به تثبیت و نگهداری بخش جلو و طرفین زانو در انجام فعالیت‌های روزانه کمک می‌کنند.

بریس نگهدارنده کشکک زانو

بریس نگهدارنده کشکک زانو

بریس نگهدارنده کشکک زانو، بریس‌های لولاداری هستند که پدهایی اضافی برای کشکک زانو دارند که به پشتیبانی جانبی/جلویی زانو و جلوگیری از انحراف کشکک زانو کمک می‌کنند.

زانوبند کشی

زانوبند کشی

زانوبند کشی از موادی نئوپرن/کشسان ساخته می‌شوند و برخی از آن‌ها دارای بخشی کشسان برای پشتیبانی بیشتر در صدمه‌‌های حاد یا آسیب‌های متوسط هستند. این بریس‌ها به انقباض ماهیچه و کنترل درد هم کمک می‌کنند.

۵ راه که زانوبند به شما در داشتن سلامتی بیش‌تر کمک می‌کند


  • اگر از آرتروز یا دیگر مشکلات ساختاری زانو رنج می‌برید، باید بدانید که پوشیدن زانوبند‌های کاهنده فشار به شما کمک می‌کند بتوانید فعال و تحرک‌تان را حفظ کنید.
  • در گرم کردن‌های قبل از شروع تمرینات ورزشی، برای پیشگیری از آسیب دیدگی ممکن است نیاز به زانوبند داشته باشید. تمرین ساده‌ای همچون بلند شدن و قدم زدن در جا برای گرم کردن ماهیچه های پا و قلب، اگر زانوبند پوشیده باشید برایتان بسیار آسان‌تر خواهد بود.
  • یکی از بهترین تمرینات مرتبط با درد زانو پیاده روی است. پزشک شما در انتخاب بهترین زانوبند متناسب با بدنتان به شما کمک خواهد کرد، بنابراین می‌توانید به پیاده روی یا دیگر تمرینات ملایم بپردازید.
  • یک زانوبند خوب برای نگه داشتن ماهیچه‌ها و رباط های پا در وضعیتی مناسب، اهمیت بالایی دارد. البته اگر کفش مناسب نپوشید ممکن است آسیب های دیگری به پایتان وارد کنید. به فروشگاه ورزشی مراجعه کرده و کفشی متناسب با فعالیت‌هایتان انتخاب کنید.
  • زانوبند می‌تواند به شما در حالت ایستادنتان هم کمک کند. شاید در اوایل زیاد ملموس نباشد، اما زانو درد می‌تواند روی حالت ایستادن تاثیر بگذارد به صورتی که حتی می تواند به کمر آسیب برساند. سر می بایست در مرکز شانه‌ها قرار گیرد در حالی که شانه‌ها هم در مرکز شکم و لگن قرار گرفته باشند.

چهار مرحله در انتخاب بهترین بریس برای زانو درد برای شما 


اگرچه شما می‌توانید بدون نسخه پزشک به راحتی انواع عمومی نگه دارنده‌های زانو (بدون نام تجاری خاص) را خریداری کنید، اما استفاده از بریس زانو مخصوصاً برای جراحات و موارد بعد از عمل جراحی فقط باید با توصیه پزشک فیزیوتراپی یا پزشک انجام شود. در چنین مواردی به تشخیصی دقیق و برنامه جامع درمان نیاز دارید زیرا یک بریس نامناسب فقط می‌تواند منجر به بروز مشکلات بیشتر و روند توان‌بخشی طولانی‌تر شود؛ بنابراین چگونه می‌توانید بریس زانوی مناسبتان را پیدا کنید؟

 مشخص کنید که می‌خواهید به چه چیزی دست بیابید

در وهله اول، چرا می‌خواهید بریس درد زانو بگیرید؟ آیا این بریس برای محافظت در برابر صدمات است یا بخشی از روند کنترل درد یا توان‌بخشی شما است؟ اگر این درد به خاطر بعد از عمل جراحی است، به احتمال زیاد پزشک به شما توصیه می‌کند تا برای تشخیص و ارزیابی در مورد بریس زانوی مناسب برای وضعیتتان نزد یک فیزیوتراپی مراجعه کنید.

سطح درد یا آسیب را مشخص کنید 

آسیب‌های زانو معمولاً به دو دسته حاد یا مزمن طبقه بندی می‌شوند. آسیب حاد شامل شکستگی استخوان یا پارگی است در حالی که صدمات مزمن با دردی طولانی مدت همراه هستند حتی اگر آسیب تا کنون بهبود یافته باشد؛ بنابراین از نظر تکنیکی، درد حاد بهبود نیافته، در صورت مداومت، ممکن است منجر به درد مزمن شود.

با توجه به میزان دردی که شما تجربه می‌کنید، فیزیوتراپیست سطح بی‌ثباتی وضعیتتان را تشخیص می‌دهد و سپس نوع بریس خاصی را تجویز می‌کند و یا مطابق با نتایج ارزیابی‌تان، یک بریس تناسب برای شما را می‌سازد.

  • برای ناپایداری درجه یک، معمولاً بریس‌های زانویی توصیه می‌شود که قسمت‌های خیلی سفت و محکم ندارند. این بریس‌ها کمترین پشتیبانی و فشرده‌سازی را فراهم می‌کنند و ناحیه‌ی آسیب دیده را گرم می‌کنند.
  • برای ناپایداری‌های درجه ۲، احتمالاً با بریس‌ها و نگه‌دارنده‌های زانویی توصیه شوند که دارای قطعات پلاستیکی سبک یا فلزی هستند و بعضی مواقع تسمه های اضافی برای نگه داشتن دارند تا به جلوگیری از حرکات جانبی یا پیچ خوردگی‌ها کمک کنند.
  • برای ناپایداری‌های درجه ۳، احتمالاً بریس‌هایی توصیه می‌شود که دارای لولاهای فلزی یا پلاستیکی برای فشرده‌سازی بیشتر و حمایت از پایداری بهتر زانو هستند. در آسیب‌های مزمن و موارد بعد از عمل جراحی، معمولاً، ناپایداری درجه ۳ تشخیص داده می‌شود.

باید بدانید که بریس‌ها برای شرایط خاص ساخته شده‌اند

به‌طورکلی چهار نوع اصلی از بریس‌های زانو وجود دارد: بریس‌های پیشگیری کننده، بریس‌های عملکردی، بریس‌های توان‌بخشی و بریس‌های پاتلوفمورال (کشککی‎ – رانی). بریس‌های پیشگیری کننده برای محافظت از زانو در برابر صدمات در هنگام انجام فعالیت‌های شدید مانند فوتبال ساخته می‌شوند، در حالی که از بریس‌های عملکردی برای محافظت از زانوهای آسیب دیده استفاده می‌شود.

بریس‌های توان‌بخشی برای محدود کردن زانوها از حرکات مضر بعد از آسیب‌دیدگی یا جراحی طراحی می‌شوند. از بریس پاتلوفمورال برای موارد سندرم درد پاتلوفمورال برای کمک به حرکت کشکک زانو با انعطاف پذیری بهتر نسبت به مفاصل استفاده می‌کنند.

به یک فیزیوتراپیست مراجعه کنید 

استفاده از یک بریس مخصوص زانو درد، باعث بالا رفتن قدرت، انعطاف پذیری، تعادل و دامنه‌ی حرکت شما خواهد شد. انتخاب بریس زانوی مناسب امری بسیار مهم و ضروری است و در این زمان که به کمک یک فیزیوتراپیست نیاز خواهید داشت.

متخصصان فیزیوتراپی نه تنها آسیب زانویتان را درمان می‌کنند بلکه همچنین کل ناحیه تحتانی بدن و سایر مناطق ضعیف احتمالی را که در بروز شرایط شما نقش دارند ارزیابی می‌کنند. آن‌ها همچنین از این دانش برخوردارند که شرایطی را که نیازی به بریس سفارشی ندارند تشخیص دهند و درمان‌های جایگزین را پیشنهاد کنند.

نحوه پوشیدن بریس زانو چگونه است؟ 


پوشیدن بریس زانو به نظر بسیار ساده می‌رسد، اما این کار اغلب می‌تواند ناامیدکننده‌ترین بخش در دانستن چگونگی پوشیدن یک زانوبند باشد.

بریسی را انتخاب کنید که مدل مناسبی دارد 

  • نوع و شدت آسیب‌دیدگی، بهترین نوع و مدل بریس زانو را برای شما تعیین می‌کند. برای کشیدگی و رگ به رگ شدن خفیف، شاید بتوانید با یک زانوبندی آستینی فشرده کننده از این درد خلاص شوید. برای پارگی‌ها و شکستگی‌های جدی‌تر، ممکن است به یک بریس لولایی محکم‌تر و بادوام‌تر که با فلز یا پلاستیک تقویت‌شده نیاز داشته باشید.
  • پزشک در مورد یک بریس مناسب برای آسیب دیدگی شما تصمیم خواهد گرفت.

استفاده از بریس روی زانو آسیب دیده 

  • ابتدا شلوار خود را بالا بکشید تا بریس مستقیماً روی پوستتان قرار بگیرد.
  • اگر بریستان آسان پوش و کشی است، پای خود را از بالای بریس (منطقه‌ای که برای قسمت ران بازتر است) وارد کنید و پایتان را تا پایین بریس بکشید. بریس را تا بالای پای خود بکشید تا زمانی که روی زانوی آسیب دیده‌تان قرار بگیرد.
  • اگر بریستان از نوع پیچاندنی و پوششی است، قسمت داخلی پد را روی زانوی خود قرار دهید و سپس بندها را به دور آن بپیچید.

بریس را روی مرکز کشکک زانویتان قرار دهید 

  • بیشتر بریس‌ها سوراخ کوچکی در قسمت جلویی دارند که نشان می‌دهد که بریس را دقیقاً در کجا و چگونه قرار دهید.
  • اگر کشکک زانو یا کاسه‌ی زانو در این سوراخ قابل مشاهده باشد، پس بریس را به طور صحیح پوشیده‌اید. این کار به شما کمک می‌کند تا بیشترین راحتی را داشته باشید و هوا به پوست قسمت‌های زیر بریس برسد.
  • بریس را به صورتی تنظیم کنید که سوراخ روی زانو، پوست شما را نگیرد و محکم فشار ندهد.
  • اگر نمی‌دانید که چگونه باید از سر خوردن بریس زانو به پایین جلوگیری کنید، باید اطمینان حاصل کنید که بریس به اندازه کافی محکم شده است، در این صورت قبل از پوشاندن روی آن، آن را به سمت بالا یا پایین نکشید.

هرگاه که بریس به درستی در جای خود قرار گرفت، بندها را محکم کنید 

  • اگر از بریس آستینی فشرده کننده استفاده می‌کنید و بریستان بندهای اضافی نیز دارد، این بندها را بچرخانید و به پشت بریس هدایت کنید و با استفاده از بندهای Velcro، آن‌ها را در قسمت جلو محکم کنید و مطمئن شوید که خیلی خوب در جای خود قرار گرفته‌اند.
  • باید بتوانید یک یا دو انگشت را در فضای بین پای خود و بریس قرار دهید. اگر نتوانید پس باید بریس را کمی شل‌تر کنید.

چگونه به راحتی بریس زانویمان را بپوشیم؟


با پوشیدن بریس در زیر لباس‌های دیگر، از لغزیدن بریس جلوگیری کنید

  • وقتی در مکان‌هایی مانند محل کار یا مدرسه هستید، لازم است بریس زانویتان را (با شلوار یا هر پوشش دیگری) بپوشانید.
  • برای راحتی بیشتر، لباس‌های آزادتری مانند شلوار جین بگ یا شلوارهای گرم کن بپوشید که این امکان را می‌دهد تا بریستان در زیر آن در جای خود نگه داشته شود.
  • نکته: همیشه در وهله‌ی اول بند بریس را خوب محکم کنید، هرچقدر بریس به مفصل نزدیک‌تر باشد، بهتر عمل خواهد کرد و این کار از لغزیدن و پایین کشیدن بریس جلوگیری خواهد کرد.
  • لباس‌های ورزشی، کشش بیشتری دارند و بهتر باز و آزاد می‌شوند، در نتیجه کنترل آن‌ها راحت‌تر باشد.

پوشیدن شلوارک

  • وقتی در خانه هستید، پوشیدن شلوارک بهترین راه برای راحتی‌تان است. شلوارک، پارچه‌ی کمتری دارد تا بتواند مانع از حرکت کردن بریس روی پایتان شوند اما با این حال جریان هوای بیشتری نیز به پایتان می‌رسد.
  • برای بریس‌های بلندتری که تا ارتفاع بیشتری از پا را می‌پوشانند، مانند بریس‌های عملکردی لولا دار، پوشیدن شلوارک بهتر و مناسب‌تر است.

بریس را در فواصل معین از پایتان درآورید

  • این کار به پوستتان این فرصت نفس کشیدن می‌دهد و همچنین فشار روی زانو را کم می‌کند.
  • وقتی‌که بریس نپوشیده‌اید، مراقب باشید وزن زیادی روی پای آسیب دیده‌تان وارد نکنید. بهترین کار این است که در هنگام پوشیدن بریس، سعی کنید در حالت نشسته یا دراز کشیده باشید.
  • از خیس شدن بریس خودداری کنید، به همین دلیل قبل از رفتن به حمام یا شنا کردن، آن را از پایتان درآورید.
  • درباره‌ی زمان‌های مناسب برای باز کردن و درآوردن بریس از روی زانویتان و مدت زمانی که می‌توانید بدون بریس باشید، با پزشکتان مشورت کنید.

از خودتان در برابر آسیبی دیگر محافظت کنید 


پزشک بهتر می‌داند! 

  • همیشه به گفته‌های پزشک خود گوش دهید و در مورد آسیب دیدگی‌تان، به او اعتماد کنید. پزشکان چیزهای مهمی را که باید در مورد آسیب دیدگی خود بدانید، بهترین راه‌های پوشیدن بریستان، مدت زمانی که به آن نیاز دارید و حرکاتی که باید از آن‌ها پرهیز کنید، به شما میگویند.
  • در برخی از آسیب‌های زانو، فقط نیاز به پوشیدن بریس در مدت زمانی از روز با برای انجام برخی فعالیت‌های بخصوص دارید. در صدمات جدی‌تر ممکن است مجبور باشید بریس خود را در همه زمان بپوشید.
  • هر گونه سؤال که در مورد آسیب زانو یا روند توان‌بخشی خود دارید، از پزشک خود بپرسید.

قدم سبک بردارید

  • سعی کنید وزنتان را روی زانوی آسیب دیده‌تان وارد نکنید تا از بروز هرگونه فشار غیرضروری روی مفصل جلوگیری شود. تا زمانی که زانوی شما به اندازه کافی قوی شود تا بتواند کل وزنتان تحمل کند، در مقابل تغییراتی در فشارها آسیب پذیر خواهد بود، بنابراین هنگام راه رفتن مثلاً در هنگام راه رفتن روی پله‌ها، مراقب قدم برداشتنتان باشید.
  • اگر آسیبتان بسیار شدید باشد، ممکن است برای پیاده‌روی برای چند روز یا هفته اول نیاز به عصا داشته باشید.
  • در این حین، لنگان لنگان راه رفتن می‌تواند مفید باشد زیرا می‌تواند مدت زمانی را که باید روی یک پا بگذرانید، کاهش دهد.

دامنه حرکت خود را محدود کنید 

  • هدف از کاربرد بریس زانو، جلوگیری از خم شدن بیش از حد پای آسیب دیده است. حتی در صورت پوشاندن بریس، خم شدن یا چرخش بیش از حد زانوی شما می‌تواند آسیب را بدتر کند.
  • نکته: در حالی که در تلاش برای بهبود زانوی خود هستید، آن را صاف و مستقیم، در بلندی و راحت نگه دارید.

چه موقع میتوانیم دوباره ورزش کنیم؟

  • اگر نمی‌خواهید دیگر صدمه‌ای نبینید، قبل از انجام ورزش حتماً با پزشکتان مشورت کنید و از او بپرسید که چه زمانی می‌توانید دوباره ورزش کنید. از انجام تمرینات شدید مانند وزنه برداری خودداری کنید، مگر اینکه دستور دیگری به شما داده شود.
  • حرکات کند و ثابت داشته باشید! به خودتان خیلی فشار وارد نکنید، اگر احساس درد یا ناراحتی کردید، فوراً تمرینتان را متوقف کنید.
  • برای جلوگیری از صدمات بیشتر در ورزش‌هایی که ممکن است به زانو آسیب برسانند مانند فوتبال، هاکی، بسکتبال یا نت بال، ممکن است استفاده از یک بریس مفید باشد.

پرسش‌های متداول


چگونه از زانوبند مراقبت کنیم؟

زانوبندها معمولا هنگام استفاده‌های معمولی شکسته می‌شوند. شما باید استهلاک زانوبندتان را بررسی کنید. شستن مرتب با آب و صابون برای پارچه زانوبند مفید است. فلزهای خارجی زانوبند باید پوشیده شوند تا به اطرافیان آسیب نرساند. زانوبند از کار افتاده باید تعویض شود. زانوبند ساخته شده از مواد با استحکام بالاتر گرانتر تمام می شوند، اما دوام بیشتری خواهد داشت.

از کجا زانوبند تهیه کنیم؟

راه های زیادی برای تهیه زانوبند هست. پزشک شما منبع مناسبی است و شرکت‌های تولید زانوبند مختلفی را می‌شناسد. پزشک‌تان می‌تواند برای انتخاب زانوبند با سایز مناسب به شما کمک کند.

 کپی فقط با ذکر منبع و لینک بلامانع است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان ۹ صبح الی ۸ شب