درمان صافی کف پا با ورزش، ارتز یا کفی طبی و کفش مناسب پا

صاف بودن کف پا و یا کف پای بدون قوس یک عارضه‌ی پزشکی است که تماس پا با زمین صاف‌تر از فرد عادی است. این شرایط می‌تواند خطر آسیب‌دیدگی بیش از حد پا را افزایش دهد. صافی کف پا همچنین می‌تواند باعث شود که فشار بیشتری به ساختارهای مچ ، ساق پا، زانوها و قسمت تحتانی کمر وارد شود. کف پای صاف و بدون قوس در بیشتر موارد بدون علامت می باشد. با این حال، در بیمارانی که علائم صافی کف پا مشاهده نمی‌شود، درمان‌هایی وجود دارد که می‌تواند به کاهش درد و ارتقاء حرکتی کمک کند. ارتز و یا همان کفی‌های طبی به عنوان یک درمان عالی برای صافی کف پا (درمان پاهای صاف) شناخته شده اند و متخصصین ارتوپدی می‌توانند این روش‌های درمانی متفاوت را به عنوان درمان‌های جداگانه برای بیماران ارائه دهند.

اگر درد ناشی صاف بودن کف پا نادیده گرفته شود، به مرور زمان بدتر شده و حتی پیاده روی و سایر فعالیت‌های حرکتی در طول روز سخت‌تر می‌شود. بنابراین تعادل کلی بدن بهم می‌خورد و درد در قسمت‌های دیگر بدن از جمله عضله، مفصل و تاندون‌ها ظاهر می‌شود. برآمدگی، پینه (کالوس)، فاسیت پلانتار، انگشتان چکشی، تاول و سایر مشکلات دردناک افزایش می‌یابد. ورزشکاران دچار آسیب و شکستگی در عضلات پا می‌شوند و کیفیت کلی زندگی متضرر خواهد شد. بهترین توصیه این است که برای جلوگیری از درد، از یک متخصص فیزیوتراپی برای درمان پاهای صاف وقت بگیرید. کلینیک تخصصی ارتوپدی فنی امید یکی از مراکز درمانی برای انواع خدمات ارتز و پروتز پا می‌باشد. کفی‌های طبی در این مرکز با قالب‌گیری دقیق و انجام اسکن سه بعدی  جهت نوع کفی مناسب برای درمان صافی کف پا انجام می‌شود. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره‌های ۰۲۱۶۶۰۱۵۲۱۱۰۲۱۶۶۰۱۵۲۱۷۰۲۱۶۶۰۱۴۱۵۸ تماس بگیرید.

علل صافی کف پا چیست؟


چندین علت مختلف وجود دارد که می‌تواند منجر به صافی کف پا یا از بین رفتن قوس کف پا شود. این موارد شامل:

  • نقص هنگام تولد – صافی کف می‌تواند یک یافته طبیعی در افراد از بدو تولد باشد. با این حال، شرایطی به نام ائتلاف تارسالال ممکن است رخ دهد که برخی از استخوان‌های کف پا به هم چسبیده و در نتیجه مسطح شود.
  • التهاب یا آسیب دیدن تاندون تیبیال خلفی. این تاندون، انتهای عضلانی را تشکیل می‌دهد که قسمت پایینی پا را را به کف پا متصل می‌کند، به قوزک پا پیچیده و به قسمت داخلی، جایی که قوس به طور معمول در آن قرار دارد متصل می‌شود. نقش اصلی تاندون تیبیای خلفی، حرکت معکوس پا و حفظ ارتفاع قوس در طول چرخه راه رفتن است.
  • عضلات پاره شده پا و کف پا می‌توانند باعث ایجاد صافی کف پا شوند.
  • مشکلات مربوط به اعصاب عضلات می‌تواند منجر به کاهش انحنا و قوس کف پاشود.
  • دررفتگی استخوان‌ها در پا شکستگی.
  • آرتروز شدید

در حالی که شایع است‌‌ این علل می‌تواند صافی کف پا منجر شود، شناختن اینكه چه عوامل خطری می‌تواند منجر به این بیماری شود نیز مهم است. این موارد شامل افزایش سن، دیابت قندی، فشار خون بالا  چاقی و بارداری است.

علائم و نشانههای کف پای تخت یا بدون قوس چیست؟


بیشتر بیمارانی که از صاف بودن کف پا رنج می‌برند، معمولاً از علایم خاصی شکایت ندارند. با این حال، در برخی موارد، بیماران ممکن است احساس کنند که پاهای آن‌ها به راحتی خستگی شده و فعالیت‌های طولانی مدت مانند ایستادن، منجر به درد شدید کف پا شود. در مواردی ممکن است تورم در قسمت داخلی پا دیده شود و انجام حرکات خاص دردناک و دشوار باشد.برخی از بیمارانی که دارای کف پاهای صاف هستند ممکن است در هنگام پیاده روی و دویدن متوجه شوند که پای آنها تمایل زیادی به چرخیدن (بیش از حد) دارد. در نتیجه ممکن است آسیب دیدگی مفاصل مچ پا و تاندون آشیل و همچنین ساییدگی بیش از حد کفش را تجربه کنند.

تشخیص صاف بودن کف پا


اولین گام در تشخیص صافی کف پا، بررسی سوبق پزشکی و علائم بیمار است که مشخص می‌کند آیا بیماری زمینه‌ای منجر به این امر شده است یا خیر. سپس از بررسی علائم، معاینه فیزیکی دقیق به طور معمول انجام می‌شود. ممکن است از بیمار خواسته شود که حرکات خاصی مانند پیاده روی یا ایستادن روی انگشتان پا را انجام دهد تا عملکرد پا توسط پزشک ارزیابی شود. همچنین کفش بیمار نیز، مورد مشاهده و تحلیل قرار می‌گیرد تا پزشک متوجه شود که آیا ساییدگی بیش از حد دیده شده است یا اینکه کفش مناسب پای بیمار است. برای ارزیابی بیشتر ساختار پا، پزشک متخصص ممکن است از پا برای مشاهده‌ی نحوه چیدمان استخوان‌ها و چگونگی تأثیرگذاری بافت‌های عضلانی بر روی آن‌ها، از عسکبرداری‌ها با پرتوهای ایکس ایده ای بگیرد. بررسی جزئیات بیشتر، به ارزیابی هرگونه نقص احتمالی هنگام تولد نیز کمک می‌کند.

درمان


یک پزشک یا فیزیوتراپیست مسائل شخصی شما را بررسی می‌کند تا به تصویر بزرگتری از درمان این مشکل برسد. پزشکان توضیح می‌دهند که چگونه پا،  پایه و اساس کل بدن است و قوی نگه داشتن آن‌ها به کاهش درد در بدن از جمله مچ پا، زانو و کمر کمک می‌کند. مواردی که به طور معمول پیشنهاد می‌شود عبارتند از: کفش با قوس مناسب، کفی برای کاهش فشار پا، تمرینات کششی روزانه برای پا و کف پا، یخ درمانی برای کاهش التهاب، فیزیوتراپی برای اصلاح الگوهای راه رفتن یا حتی بریس مچ پا ، تزریق و در آخر جراحی برای موارد حادتر.

کفی طبی

کفی طبی

این روزها، کفی‌های طبی به راحتی، بدون نسخه و یا از طریق متخصص شما در دسترس هستند که می‌توانند به طور موثر به حفظ قوس کف پا کمک کنند و میزان استرس و فشار در عضلات کف پا را کاهش دهند. متخصصین ارتوپدی ممکن است ارتزهای مختلف و از پیش ساخته و یا نیاز به ساخت کفی جدید را برای بیمار تجویز کنند و برای تعیین مناسب‌ترین نوع آن برای هر فرد آموزش دیده اند. برای ارائه نوع مناسب کفی ارتوپدی، متخصصین ممکن است آزمایشی بنام آنالیز راه رفتن را انجام دهند. در این تست  بیمار در جهات مختلف راه رفته و از حرکات مختلفی که پای بیمار در حین راه رفتن است، فیلمبرداری می‌شود. در این قسمت ویژگی هایی از قبیل پرونیشن( حرکت بیش از حد به سمت داخل پا در زمان راه رفتن) دیده می‌شود. بر اساس انالیز انجام شده و اصلاح ناهنجاری‌هایی از این قبیل، می‌توان از کفی‌های طبی استفاده کرد. به طور کلی، درمان ارتز می‌تواند منجر به بهبود قابل توجهی در حرکت پا و کاهش احساس ناراحتی در پا شود.

کفش مناسب برای کف پای صاف 

کفش مناسب برای کف پای صاف

در صورت صاف بودن کف پا، باید از پوشیدن کفش‌های پاشنه بلند، نوک تیز و تنگ خودداری کرد. زیرا کفش‌های پاشنه دار قوس خوبی را پوشش نمی‌دهند. برای انتخاب کفش مناسب باید به آن توجه زیادی شود زیرا اینها نقش بسزایی در کاهش فشار روی پاهای صاف دارند. یک کفش مناسب برای صافی کف پا  باید:

  • قوس کافی و استاندارد
  • سایز مناسب
  • انعطاف پذیری در کف میانی

از طرف دیگر، می توانید از کفی‌های طبی در کفش خود نیز استفاده کنید تا از قوس پای شما را پوشش دهد و مشکل راه رفتن هنگام پیاده روی و یا دویدن را درمان کنید.

ورزشهای صافی کف پا

اکنون که در مورد ورزش صافی کف پا یا بدون قوس افتاده صحبت می‌شود، بسیاری از تمرین‌ها و حرکات ورزشی برای اصلاح این عارضه و کاهش درد کف پا وجود دارد. در این قسمت این ورزش‌ها با تصویر آورده شده است.

ورزش صافی کف پا استفاده از توپ ماساژ 

ورزش صافی کف پا استفاده از توپ ماساژتوپ را روی زمین قرار دهید و با استفاده از فشار توپ در زیر پاها، توپ را به عقب و جلو، از انگشت پا تا پاشنه پا، بچرخانید.

فشار نقطهای 

فشار نقطه‌ایتوپ را زیر پاهای خود قرار دهید و محکم پای خود را به مدت ده ثانیه در مکان های مختلف در امتداد قوس فشار دهید. شما می توانید این کار را برای ۲ ست در هر پا انجام دهید. این ورزش موثری برای کاهش درد صاف بودن کف پا است.

ورزش جمع کردن و یا کوتاه کردن طول کف پا

ورزش جمع کردن و یا کوتاه کردن طول کف پا هدف این ورزش تقویت قوس پا، با کوتاه کردن فاصله بین نوک و پاشنه پا با کشیدن کف پا در امتداد زمین ، به سمت پاشنه است. این حالت را به مدت ۵ ثانیه نگه دارید.

کشش کف پا در ۲ ست

کشش کف پا در 2 ست این تمرین به جلوگیری از صاف بودن کف پا کمک می‌کند. هر دو کف دست خود را روی یک دیوار در مقابل خود قرار دهید. پای راست خود را به عقب حرکت دهید، حتما پاشنه پا را روی زمین نگه دارید. کمی به جلو خم شوید، پای چپ خود را خم کنید تا زمانی که احساس کشیدگی بر روی عضله کف در پای راست احساس کنید. این کشش را برای ۳۰-۵۰ ثانیه نگه دارید. همین کار را برای پای چپ تکرار کنید.

بلند کردن پاشنه پا

بلند کردن پاشنه پا پاشنه‌های پای خود را از زمین بلند کنید به طوری که تصور می‌کنید به چیزی که در بالای سر شماست برسید. این وضعیت را به مدت ۵ ثانیه نگه دارید.

فشار دادن انگشتان پا (۱ ست -۱۰ بار)

فشار دادن انگشتان پا (1 ست -10 بار)این ورزش شامل فشار دادن انگشت شصت پا به پایین ، در حالی که بلند کردن چهار انگشت دیگر است. روش دیگر ، چهار انگشت پا را فشار داده و انگشت شصت را بلند کنید. هر پرس را برای پنج ثانیه نگه دارید.همچنین می توانید این تمرینات را حتی اگر پای صاف ندارید انجام دهید ، زیرا این یک تمرین عالی برای کسانی است که به مدت طولانی در محیط کار روی پای خود میاستند. هدف این است که عضلات قوس را فعال کنید تا آنها به حد مطلوب خود کار کنند.

هنگامی که تمرینات صافی کف پا  را تکرار کرده و از بهترین کفش‌های پیاده‌ روی برای کنترل حرکت پاهای خود استفاده کنید، تفاوت عمده ای در کف پاهای شما وجود خواهد داشت. احساس آرامش بیشتری خواهید کرد و درد در پاهای شما نیز از بین می‌رود. نکته اصلی انجام ورزش، بهبود در پیاده روی روزانه است. اگر دونده هستید، ابتدا  کفش‌های مناسبی را برای پشتیبانی از قوس پای خود تهیه کنید. همچنین مطمئن شوید که زاویه‌های پا و جهت‌های ایستادن شما هنگام انجام این تمرینات صاف و مطابق گفته شده در این ورزش‌ها باشد. سپس می‌توانید با تلاش و انگیزه به بهترین نتیجه، امیدوار باشید.

جراحی درمانی 

این درمان نادر است و معمولاً فقط در مواردی پیشنهاد می‌شود که بیماران ناهنجاری‌های قابل توجهی در استخوان یا عضلات خود داشته باشند. درمان‌ها شامل همجوشی مفصل، تغییر شکل استخوان‌ها در پا و گاهی حرکت در اطراف تاندون‌ها در پا برای کمک به تعادل استرس (به نام انتقال تاندون) است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان ۹ صبح الی ۸ شب