کمردرد یکی از رایجترین بیماریهای جهان است و از هر ۱۰ نفر ۸ نفر را در طول زندگی تحت تاثیر قرار میدهد. کمردرد ممکن است یک درد تیز کم یا یک درد مبهم باشد که در تمام روز ادامه دارد. بسیاری از عوامل مختلف از وضعیت بد بدن گرفته تا ورزش نکردن میتوانند باعث کمر درد شوند.
با این حال، گاهی اوقات کمردرد با درد پا و کفش های نامناسب مرتبط است.
در صورتی که وضعیت نامناسب پاهای شما باعث کمردرد میشود یا به آن کمک میکند، تغییر در کفش ممکن است تفاوت فاحشی ایجاد کند. یک جفت کفش مناسب میتواند پشتیبانی مورد نیاز برای کمر را هنگام کار، ورزش یا دویدن فراهم کند. کفش نامناسب میتواند باعث ایجاد یا تشدید علائم کمردرد شود.
از کجا میدانید کدام کفش برای تسکین کمر درد مناسب است؟ چه زمانی باید به فکر تهیهی یک جفت کفش طبی باشید؟ و در انتخاب کفشهای طبی به چه نکاتی باید دقت کنید؟
در این مقاله، ما به شما نشان خواهیم داد که چگونه بهترین کفشها را برای کمردرد انتخاب کنید و عواملی را که باید هنگام خرید کفشهای جدید در نظر بگیرید، به شما میگوییم.
ابتدا به پزشک مراجعه کنید
پزشک منبع کمر درد شما را شناسایی میکند و حتی ممکن است کفشهایی را برای شکل خاص پای شما توصیه کند. معمولاً پزشک برای یافتن آسیب ستون فقرات یا سایر موارد سلامتی اشعه ایکس از کمر شما گرفته و از شما سوالاتی در مورد شغل و سبک زندگیتان میپرسد. پزشکان سعی خواهند کرد تمام دلایل احتمالی کمردرد شما مانند شکستگی یا فتق دیسک را بررسی کنند. هنگامی که شما و پزشک متوجه شدید که کفش نامناسب باعث کمردرد شما است، میتوانید یک جفت کفش مناسب انتخاب کنید.
نکاتی برای انتخاب بهترین کفشها برای کمر درد
کفش باید از قوس پا پشتیبانی کند
پشتیبانی با قوس کفش شما باید طوری طراحی شود که با قوس طبیعی پا مطابق باشد. قوس پای شما ممکن است کم، خنثی یا بلند باشد. افرادی که دارای کف صاف یا قوس بلند پا هستند ممکن است مبتلا به پرونیشن بیش از حد شوند. اصطلاح پرونیشن بیش از حد به این معنی است که هنگام برخورد پا به زمین پا بیش از حد به سمت پایین میغلتد. این باعث مختل کردن هماهنگی در تراز بدن میشود و ضربه ناشی از پیادهروی یا دویدن را افزایش میدهد و باعث آسیب یا درد میشود.
از ضربهگیر استفاده کنید
هنگام انتخاب کفش، توجه داشته باشید که آیا آنها به اندازه کافی ضربهگیر برای کاهش ضربه دارند. ضربهگیری کفش کمک میکند تا شوک ناشی از ضربه از بین برود و از فشار به کمر کاسته شود.
به بخشی از کفش که پای شما را در برابر ضربه محافظت میکند، کفی میانی میگویند. کفی میانی بین قسمتی از کفش قرار دارد که زمین را لمس میکند و زیره نامیده میشود و قسمتی که مستقیماً زیر پا قرار دارد کفی نام دارد.
به طور کلی، اگر قوس کف پای زیادی دارید، ممکن است بهتر باشد یک کفی میانی نرمتر انتخاب کنید. افرادی که قوس کف پای کم دارند باید میانههای سفتتری را برای کنترل بیشتر حرکت انتخاب کنند. برای تست ضربهگیر، بند انگشت خود را به داخل کفی میانی فشار داده و استحکام آن را بررسی کنید.
از پوشیدن کفش پاشنه بلند پرهیز کنید
کفشهای پاشنه بلند زیبا به نظر میرسند و اغلب در کمد لباس پیدا میشوند. با این حال، استفاده از کفش پاشنه بلند باعث میشود کمرتان به حالت قوسی درآید و سینه شما به جلو حرکت کند و ستون فقرات از حالت طبیعی خارج میشود. این میتواند منجر به استفاده بیش از حد از عضلات، کمردرد و احتمالاً سایر مشکلات کمر شود. کفشهای پاشنه بلند همچنین در قسمت قوس و ناحیه توپی شکل جلوی پا سفت هستند که ممکن است منجر به کمردرد شوند.
کفشهای پاشنه بلند به کفشهایی با پاشنههای بالاتر از ۲ اینچ گفته میشود.
از پوشیدن کفش تخت پرهیز کنید
همانطور که کفشهای پاشنه بلند میتوانند باعث درد شوند، کفشهایی که خیلی صاف هستند نیز میتوانند باعث درد شوند. کفش تخت هیچ پشتیبانی از قوس را ایجاد نمیکند و میتواند منجر به درد در قوس پا، پاشنه، مچ پا، زانو و کمر شود. آنها برای پیادهروی در مسافتهای کوتاه مناسب هستند اما نباید مدت طولانی پوشیده شوند.
کفش مناسب را انتخاب کنید
ممکن است خریدن کفشهایی که مناسب نیستند اما حراج شدهاند وسوسه انگیز باشد. یا شاید یکی از دوستان یک جفت کفش هدیه کرده است که بسیار زیبا به نظر میرسد اما خیلی تنگ است. بسیاری از افراد به دلایل مختلف کفش نامناسب انتخاب میکنند، اما پوشیدن کفشی که از نظر طول و عرض مناسب باشد بسیار مهم است. اگر اندازه مناسب را انتخاب نکنید، ممکن است متفاوت راه بروید و به کمرتان آسیب برسانید.
در اینجا نکاتی برای انتخاب کفش مناسب آورده شده است:
- در اواخر روز خرید کنید: به جای اول صبح آخر روز برای خرید کفش اقدام کنید. کف پاها به طور طبیعی در طول روز پهنتر میشوند بنابراین در اواخر روز انتخاب بهتری برای خرید کفش میتوانید داشته باشید.
- از جورابهایی که به طور مرتب میپوشید استفاده کنید: از جورابهایی که به طور مرتب میپوشید استفاده کنید تا مطمئن شوید کفش خیلی تنگ یا خیلی بزرگ نیست.
- کف پای خود را اندازه بگیرید: از فروشنده بخواهید هر وقت کفش میخرید هر دو پای شما را اندازه بگیرد. اگر یک پا بزرگتر از پای دیگر است، برای هر دو پا اندازه بزرگتر را بخرید.
- آنها را امتحان کنید: با کفش بایستید و اطمینان حاصل کنید که حداقل یک ربع تا نیم اینچ بین بلندترین انگشت پا و بالای کفش فاصله داشته باشد. به اطراف قدم بزنید و کفش را در هر دو سطح سخت و نرم امتحان کنید. پاشنه باید کاملاً مناسب باشد و در قسمت توپی شکل کف پا جای کافی باشد.
- سطح راحتی خود را در نظر بگیرید: مهم نیست که کفش برای چه شرکتی است، بیش از هر چیز احساس راحتی خود را در کفش در نظر بگیرید.
- داخل کفش را بررسی کنید: در داخل کفش به دنبال تگ، درز یا هر چیز دیگری بگردید که ممکن است پاهای شما را آزار دهد.
- کفیها را بررسی کنید: کف کفشها را بازرسی کنید و مطمئن شوید که آنها از استحکام کافی برخوردار هستند تا از پا در برابر اشیا تیز محافظت کنند و همچنین باعث جذب ضربه میشوند.
- کفشهایی را انتخاب کنید که با آنها راحت هستید: بیشتر از اینکه به ظاهر کفش توجه کنید به راحتی آن دقت کنید. کفشی که از اول با آن راحت هستید را انتخاب کنید.
از کفی طبی استفاده کنید
اگر کف پا صاف یا قوس زیاد در کف پا دارید، ممکن است لازم باشد که از کفی طبی پشتیبان به نام ارتوتیک استفاده کنید که جذب شوک و بالشتک را به طور خاص برای شکل پای شما فراهم میکند. متخصص پا، کایروپرکتر، یا پزشک دیگر ممکن است بتواند کفی طبی را برای شما درست کند. در صورتی که کفی طبی سفارشی برای شما گزینه مناسبی نباشد، میتوانید کفی را از فروشگاه نیز خریداری کنید. برای انتخاب ارتز کفش، این نکات را دنبال کنید:
- برای قوس کف پای کم از کفی سفت استفاده کنید: اگر کف پای صاف یا قوس کم دارید، ارتزهای سفت و سخت را با پشتیبانی خوب برای قوس انتخاب کنید که حرکت پاها را کنترل کند. برای اطمینان از سفت بودن کفی با قوس کف پا روی آن فشار وارد کنید. اگر تحت فشار حرکت کند، به اندازه کافی سفت و محکم نیست.
- برای قوس زیاد کف پا از کفی نرم استفاده کنید: اگر قوس کف پای زیاد دارید، کفی نرم و انعطافپذیر انتخاب کنید. اطمینان حاصل کنید که کفیها هنوز مقداری سفتی دارند تا بتوانند قوس شما را پشتیبانی کنند.
- روی کفی بایستید: قبل از اینکه کفی کفش خود را بردارید و ارتز را وارد کنید، آنها را امتحان کنید. آنها را از بستهبندی خارج کرده و روی زمین قرار دهید و روی آنها بایستید. ببینید آیا آنها پشتیبانی کافی از قوس را ارائه میدهند؟
- در صورت لزوم آنها را بچینید: ممکن است مجبور شوید ارتزها را در اطراف قسمت انگشتان خود بچینید تا بتوانند به درستی در کفش شما قرار بگیرند. هر بار کمی آنها را بچینید تا جا بیفتند و برای چیدن دستورالعملهای بسته را دنبال کنید.
- به آنها عادت کنید: ممکن است کمی طول بکشد تا در کفش خود به ارتزها عادت کنید. آنها را در کفشی که بیشتر میپوشید قرار دهید و به تدریج زمان پوشیدن آن را افزایش دهید. به عنوان مثال، در روز اول به مدت دو ساعت بپوشید و بعد آنها را بردارید. سپس، روز بعد، آنها را به مدت چهار ساعت بپوشید.
کفی کفش میتواند یک جفت کفش را تغییر داده و تا حدی تسکین دهنده پا و کمر شما باشد. اگر در یافتن کفش راحت مشکل دارید، میتوانید ارتز را امتحان کنید.
کفشهای فرسوده را جایگزین کنید
گاهی اوقات، دل کندن از یک جفت کفش مورد علاقه خود دشوار است. با این حال، کفشهای فرسوده پشتیبانی مورد نیاز شما را فراهم نمیکنند. به عنوان مثال، یک کفش مخصوص دویدن پس از حدود ۲۵۰ مایل استفاده، تا نیمی از ضربهگیری را از دست میدهد. بنابراین، ممکن است وقت آن باشد که کفشهای خود را در صورت مشاهده علائم زیر تعویض کنید:
- کفی میانی ترک خورده یا چروکیده به نظر میرسد.
- پاشنهها خراب شدهاند.
- زیره دارای نقاط صاف است.
- نوارها کشیده یا پاره شده و قابل تعویض نیستند.
- کفشها در حالی که روی یک سطح صاف قرار میگیرند به پهلو خم میشوند.
طول عمر کفش به کیفیت آن و میزان استفاده از کفش بستگی دارد. برای بسیاری از کفشها، بعد از حدود یک سال استفاده منظم، عمر خود را میکنند.