طریقه بستن کمربند طبی تی ال اس او (TLSO) چگونه است؟

تی ال اس او (TLSO) مخفف واژه ی توراکولومبوساکرال ارتوز است. این وسیله ی ارتوپدی و کمک درمانی در دسته بندی ارتوزهای ستون فقرات قرار می گیرد. از این کمربندهای طبی برای درمان مشکلات و عارضه های اسکلتی-عضلانی در ناحیه ستون فقرات به خصوص مهره های پشتی (T1-T12)  استفاده می شود.

کمربند تی ال اس او چگونه کار می‌کند؟

کمربند تی ال اس او (TLSO) چگونه کار می‌کند؟ 


کمربند‌های طبی TLSO معمولاً از اجزایی همچون فوم، پارچه و پلاستیک های مستحکم (پلی اتیلن، پلی پروپیلن) در اندازه‌های کوچک، متوسط ​​یا بزرگ ساخته می‌شوند. مواد اولیه ای که در ساخت این کمربندها استفاده می شود معمولا با پوست بدن سازگاری دارند و ندرت باعث ایجاد حساسیت پوستی در بیمار می شود.

معمولا این کمربندها در زیر پیراهن یا تی شرت قابل استفاده هستند، به منظور جذب عرق به خصوص در فصول گرم بیمار می تواند ابتدا یک زیرپوش نازک بپوشد سپس کمربند طبی خود را ببندد و در نهایت پیراهن یا تی شرت خود را تن کند. مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که بسیاری از افراد نمی‌خواهند در طول روز از کمربند محدود کننده حرکت استفاده کنند. افرادی که نیازمند جراحی در ناحیه ستون فقرات هستند قبل و بعد از عمل جراحی باید در تمام طول روز از بریس تی ال اس او TLSO  استفاده کنند، حتی در مواردی پزشک جراح به بیمار توصیه می کند به هنگام خواب و استراحت نیز از کمربند طبی خود استفاده کنند. جراح تعیین خواهد کرد که چه مدت باید از کمربند TLSO استفاده کنید، معمولاً ۱۰ تا ۱۲ هفته، نیاز است.

چرا به کمربند طبی تی ال اس او (TLSO)  نیاز دارم؟ 


پس از جراحی ستون فقرات یا آسیب دیدگی پشت، باید از (توراکولومبوساکرال) TLSO استفاده کنید. این ارتوز (کمربند) برای محدود کردن حرکت قسمت میانی و پایین ستون فقرات در حین بهبودی استفاده می‌شود. جراح به منظور موفقیت کامل در عمل جراحی و همچنین ثبات و کاهش درد در ناحیه ستون فقرات، بعد از عمل برای بیمار کمربند تی ال اس او (TLSO) را تجویز می کند.

نحوه پوشیدن کمربند TLSO 


نحوه پوشیدن کمربند TLSO

نحوه ی پوشیدن کمربند طبی تی ال اس او در افرادی که جراحی ستون فقرات انجام داده اند با بیمارانی که کمردردهای مزمن دارند یا دچار آسیب و ضربه ناگهانی به ستون فقرات شده اند متفاوت است.

معمولا پوشیدن و بستن کمربند طبی تی ال اس او (TLSO) برای افرادی که به علت جراحی در بیمارستان بستری هستند، توسط کارشناس ارتوز و پروتز صورت می گیرد و نحوه ی بستن کمربند طبی به بیمار آموزش داده می شود. اما افرادی که به علت دردهای مزمن ناحیه کمری  و آسیب دیدگی موضعی به کمربند طبی تی ال اس او نیاز دارند به راحتی و بدون نیاز به کمک از دیگران می توانند از کمربند طبی خود استفاده کنند.

 

چگونه کمربند تی ال اس او(TLSO) را در بیماران بستری بپوشیم؟


  1. از بیماری که بر روی تخت دراز کشیده است میخواهیم به سمتی که درد کمتری دارد بچرخد و در حالتی بین پهلو و دمر قرار بگیرد به گونه ای که کمر بیمار رو به شما باشد.
  2. قسمت پشتی کمربند را در ناحیه پشت بیمار قرار می دهیم.
  3. محل قرار گیری کمربند در ناحیه ی پشت ستون فقرات بسیار مهم است و باید دقت شود  انحنا و فضای لگنی که در پایین و طرفین کمربند تعبیه شده است به درستی در ناحیه لگن بیمار قرار گرفته باشد.
  4. بررسی کنید که کمربند در وضعیت صحیحی قرار داشته باشد و در ارتفاع یکسان در هر طرف بدن قرار گرفته باشد.
  5. تخت های بیمارستانی و اکثر تخت های داخل منزل تقریبا نرم و انعطاف نسبی خوبی دارند و این امکان را فراهم می اورد که بتوانیم دیواره ی کمربند طبی را به زیر پهلوی بیمار ببریم.
  6. با نگه داشتن کمربند طبی به بدن بیمار از وی میخواهیم که به حالت قبل (طاق باز) برگردد.
  7. اگر کمربند به درستی در جای خود نباشد اکنون درحالت طاق باز که بیمار داخل کمربند قرار گرفته است، با ثابت نگه داشتن کمربند میخواهیم اندکی بالا یا پایین برود تا انحنای لگنی کمربند به درستی در جای خود قرار بگیرد.
  8. پد شکمی را در مرکز شکم قرار دهید و ابتدا بندهای وسط کمربند را در دوطرف می بندیم و سپس بند های بالا و پایین کمربند را در دوطرف و با شدت سفتی یکسان ببندید.
  9. بند های سرشانه ای را از پشت کمربند به سمت جلوی بدن بیاورید و هر بند را بر روی شانه ی همان سمت ببرید.
  10. بند های سرشانه ای از قسمت جلوی شانه به قسمت زیربغل و سپس به پشت بدن بیمار می روند و از سمت مقابل به سمت جلوی بدن بیمار می آیند و بروی هم بسته می شوند.

در برخی از انواع مدل های کمربند تی ال اس او بندهای سرشانه ای به شکلی ساده تر بسته می شوند، به این صورت که این بندها از قسمت پشتی کمربند از روی شانه عبور می کنند و  به قسمت جلویی کمربند بسته می شوند.

در کمربندهای پیشرفته قرقره ای پد شکمی فقط با کشیدن یک بند محکم و سفت می شود و دیگر نیازی به تنظیم بندهای متعدد در ناحیه شکم نیست.

اگر کمربند به راحتی تطبیق داده نشد، با دفتر ارتوتیست که کمربند را برایتان اندازه گیری کرده است تماس بگیرید و از وی راهنمایی بخواهید.

چگونه کمربند تی ال اس او(TLSO) را در بیماران بستری دربیاوریم؟


  1. از بیمار بخواهید که به صورت صاف و طاق باز دراز بکشد.
  2. بندهای سرشانه ای را باز کنید.
  3. سه بند یک طرف کمربند را باز کنید (می توانید برای سهولت در پوشیدن دوباره کمربند تی ال اس او،  سه بند یک طرف کمربند را از پد شکمی جدا نکنید و بگذارید در حالت تنظیم اولیه قرار بگیرد)
  4. سپس از بیمار بخواهید به سمتی که بندهای کمربند باز شده است بچرخد تا بتوانید قسمت پشتی کمربند را از بدن او جدا کنید.

حرکت کردن هنگام استفاده از کمربند TLSO 


حرکت کردن هنگام استفاده از کمربند TLSO

برای بیرون آمدن از تخت موارد زیر را رعایت فرمایید:

  1. به پهلو غلت بخورید.
  2. پاها را از کنار تخت رها کرده و بنشینید.

برای رفتن به تخت موارد زیر را رعایت فرمایید:

  1. کنار تخت بنشینید و به آرنج و بازو تکیه دهید.
  2. پاها را به سمت بالا روی تخت بلند کنید و به پهلو بخوابید.
  3. از پهلو به پشت غلت بخورید.

تمیز کردن کمربند  طبی تی ال اس او (TLSO)


توصیه می‌کنیم حداقل هفته‌ای یکبار کمربند را با سرم ضد عفونی تمیز کنید همچنین می‌توانید کمربند را با الکل ضد عفونی کنید. به این صورت که با پارچه ای تمیز و آغشته به ماده ی ضد عفونی یا الکل، داخل و خارج کمربند را تمیز کنید. قبل از استفاده مجدد از کمربند، اجازه دهید کاملا خشک شود.

مراقبت از پوست


از کسی بخواهید که به شما کمک کند هر روز پوست خود را بررسی کنید و ببیند نقاط قرمزی روی پوست ایجاد شده یا خیر. در صورت وجود مناطق قرمز رنگی که از بین نمی‌روند (قرمزی مناطق تحت فشار باید نهایتا بعد از ۲۰ دقیقه محو شوند) و یا درد و ناراحتی زیاد به هنگام استفاده از کمربند، به ارتوتیست اطلاع دهید. در صورت ادامه ناراحتی، به جراح خود اطلاع دهید.

نکات و حل مشکلات


  • از نشستن روی صندلی‌های نرم خودداری کنید و صاف بنشینید. تکیه دادن به پشت روی صندلی باعث می‌شود که کمربند به سمت بالا حرکت کند و ممکن است زیر بغل را تحت فشار قرار دهد.
  • هنگام غذا خوردن روی میز خم نشوید. غذا را به سمت دهان بیاورید. با این کار هرگونه فشار وارد بر ران و قفسه سینه کاهش می‌یابد.
  • اگر TLSO شروع به رفتن به سمت بالا در زیر گلو یا زیر بغل کرد، اطمینان حاصل کنید که بندها محکم هستند. نوارهایی که شل هستند، باعث می‌شوند تا کمربند تغییر مکان دهد.

معایب بریس 


در صورتی که انعطاف پذیری برای خم شدن تنه نباشد، تنفس محدود شده و معمولا ورزش کردن دشوار است. در حالی که کمربند دارید نمی‌توانید به راحتی برقصید، ورزش یا حرکت کنید و می تواند بسیاری از فعالیت های روزمره ی شما را محدود کند. گذشته از ناراحتی جسمی، بسیاری از نوجوانان احساس می کنند که آسیب روانی ناشی از تحقیر کردن و خیره شدن همسالان، ارزش کاهش خطر جراحی ستون فقرات را ندارد. این مدل از کمربندها چون سطح وسیعی از پوست بدن را پوشش می دهد در فصول گرم باعث احساس گرمای زیاد در ناحیه تنه می شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان ۹ صبح الی ۸ شب