قیمت پروتز پا: عوامل موثر در قیمت و یا هزینه پروتز مصنوعی پا

پروتز مصنوعی پا به طور کلی عملکردهای بی‌شماری را برای فرد میسر می‌کند: از یک طرف، قسمت زیادی از تحرک شما را بازیابی می‌کند و از طرف دیگر، با استفاده از پروتز پا، شما از مشکلات مربوط به وضعیت قرارگیری بدن و اختلالاتی در تعادل بدن که می‌تواند به دلیل کمبود وزن پای قطع شده ایجاد شود، اجتناب خواهید کرد. همچنین پروتز پا باعث می‌شود تا از وارد آمدن وزن و فشار اضافه و بیش از حد بر روی پای سالم شما جلوگیری شود که در طولانی مدت ممکن است منجر به مشکلاتی در پای سالم شود. پس از قطع عضو، مستقیماً با پزشک خود صحبت کنید: پزشکان شما را به سمت فرایندی را که منجر به ساخت و تنظیم یک پروتز پا می‌شود راهنمایی می‌کنند.

قبل و بعد از قطع عضو، احتمالاً سؤالات فوری زیادی خواهید داشت: چه زمانی پروتز دریافت می‌کنم؟ چگونه پروتز دریافت می‌کنم؟ و چه نوع پروتزی خواهم داشت؟ یا قیمت پروتز پا چقدر است؟

این مقاله اطلاعات نسبتاً جامع و مفیدی را درباره‌ی پاسخ به این سؤالات در اختیار شما قرار می‌دهد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره­‌ی قیمت پروتز پا و یا رزرو نوبت در کلینیک سلامت امید پا با شماره تلفن­‌های ۰۲۱۶۶۰۱۴۱۵۸۰۲۱۶۶۰۱۵۲۱۱ تماس حاصل فرمایید.

اجزاء تشکیل دهنده‌ی یک پروتز پای مصنوعی چیست؟ 


اجزاء تشکیل دهنده‌ی یک پروتز پای مصنوعی

پروتز پای مصنوعی از اجزاء مختلفی تشکیل شده است. هر پروتز دارای یک سوکت، یک پایه، اجزاء اتصال دهنده (آداپترها) و در بسیاری از موارد، یک پوشش زیبایی برای ظاهر است. مفصل مصنوعی زانو و ران نیز ممکن است بسته به میزان قطع عضو وجود داشته باشد.

پروتز پا را می‌توان به همراه یک پوشش زیبایی برای ظاهر روی آن تهیه کرد. در بسیاری از موارد از روکش‌های فومی زیبایی استفاده می‌شود. متخصص ارتز و پروتز مصنوعی، آن‌ها را با استفاده از تکنیک‌های تراش و فرز به صورت سفارشی و مخصوص هر بیمار می‌سازد به صورتی که بتواند ظاهر و حجم پا را تا حد ممکن به حالت طبیعی بازگرداند. به همین صورت، محافظ‌های ویژه‌ای برای مفاصل زانو تحت کنترل ریزپردازنده موجود است که از مفصل در برابر ضربه و پارگی محافظت می‌کند و حجم پا را بازیابی می‌کند.

چگونه و چه زمانی پروتز پایم را دریافت می‌کنم؟ 


برای دریافت پروتز، به متخصص ارتزیست و پروتزیست (متخصص ارتز و پروتز) (O&P) آشنا به اتصالات پروتز مراجعه کنید. در مورد اینکه در چه مرحله‌ای پروتز پایتان را دریافت می‌کنید، آیا ابتدا پروتز موقت به شما خواهند داد یا خیر و چه زمانی این اتفاق می‌افتد، همیشه به صورت موردی و جداگانه برای هر فرد تصمیم‌گیری می‌شود. روند بهبودی و دوره‌ی نقاهت برای همه متفاوت است. به توصیه‌های پزشک و متخصص ارتز و پروتز اعتماد کنید، حتی اگر این کار برای شما مستلزم کمی صبر و هزینه باشد. با این وجود مطمئناً یک چیز وجود دارد: هرچه اندام باقیمانده شما برای استفاده از پروتز بهتر آماده شود، در نتیجه بهتر می‌توانید از پروتز خود استفاده کنید.

موارد زیر را بهتر است به عنوان راهنما بکار ببرید:

مدتی پس از قطع عضو، متخصص ارتز و پروتز اندام باقیمانده شما را بررسی کرده و تعیین می‌کند که آیا می‌توانید از پروتز موقت استفاده کنید یا خیر. به طور کلی، پس از بسته شدن زخم (که بین دو هفته تا سه ماه طول می‌کشد)، اندام باقیمانده اندازه‌گیری شده و پروتز موقت ساخته می‌شود. این پروتز موقت به مدت سه تا شش ماه برای شما بسته می‌شود. این پروتز موقتی به شما امکان می‌دهد که با پروتز آشنا شوید و به اندام باقیمانده کمک می‌کند تا شکل نهایی خود را بگیرد. فرآیند سازگاری شما با پروتز دائمی شما می‌تواند از زمانی اتفاق بیفتد که اندام باقیمانده پای شما به اندازه کافی خوب شده و شما مجدداً از نظر جسمی در شرایط خوبی باشید…

چه نوع پروتزی دریافت خواهم کرد؟ 


اینکه پروتز بکار رفته برای شما چه گزینه‌ای باشد به عوامل مختلفی بستگی دارد. عواملی که در انتخاب پروتز مناسب پا برای شما تأثیرگذار است عبارت‌اند از: آمادگی جسمانی و سلامتی، میزان قطع عضو، نیاز شما به پروتز و محیط کار و خصوصی شما. متخصص ارتز و پروتز شما در مورد همه این جنبه‌ها به شما مشاوره می‌دهد و برای انتخاب اجزای سازنده‌ی پروتز با شما همکاری می‌کند.

تراز شدن یک پروتز 

اینکه پروتز از چه اجزایی ساخته شده باشد، به میزان قطع عضو بستگی دارد. در اصل، یک پروتز جایگزین اندام از دست رفته شما می‌شود، به عنوان مثال پا و مفصل زانو یا مفصل ران شما و این پروتز از اجزای مختلف مطابق ساخته شده است. اندام باقیمانده شما در یک سوکتی از پروتز قرار می‌گیرد که پروتز را به بدن شما متصل می‌کند. اجزاء اتصال دهنده‌ای بین هر یک از اجزای پروتز وجود دارد. این اتصال دهنده‌ها به طور مثال برای سازگاری هر قسمت با ارتفاع پروتز استفاده می‌شوند و در بخشی نیز عملکردهای اضافی را نیز انجام می‌دهند.

ابتدا متخصص ارتز و پروتز بر اساس نیازهای شما، هر یک از اجزای پروتز را به همراه شما انتخاب می‌کند. وقتی متناسب بودن سوکت پس از چندین آزمایش آزمون و خطا برای محل اتصالات و انتخاب اجزای پروتز صورت گرفت، سوکت و اجزا روی هم بسته می‌شوند. متخصص ارتز و پروتز، تراز بندی پروتز را بر اساس نتایج معاینه و دستورالعمل‌های تراز بندی موجود انجام می‌دهد. به محض آماده شدن پروتز، آزمایش مجدد اتصالات انجام می‌گیرد. با کمک تجهیزات فنی مانند دستگاهی معروف به L.A.S.A.R. Posture، متخصص سازنده‌ی پروتز، تراز بندی پروتز را بررسی می‌کند و پروتز را به صورتی دقیق‌تر با نیازهای شما تطبیق می‌دهد. سپس می‌توانید با پروتز جدید خود اولین قدم‌ها را بردارید.

پروتز موقت

در بعضی موارد، می‌توان پروتز اولیه‌ای را خیلی زودی پس از عمل قطع عضو، نصب کرد. این پروتز موقت را که توسط متخصص ساخت ارتز و پروتز برای شما ساخته شده است تا زمانی که پروتز نهایی (پروتز دائمی) به شما داده شود، می پوشید. پروتز موقت می‌تواند تأثیر مطلوبی در روند درمان داشته باشد. به شما این امکان را می‌دهد که در اوایل، وزنی را به اندام باقیمانده خود قرار دهید و با تمرینات اولیه راه رفتن و ایستادن بر روی آن شروع کنید. اگرچه، پروتز موقت برای تمام سطوح قطع عضو مناسب نیست. در حالت ایده آل پزشک، فیزیوتراپیست و متخصص ارتز و پروتز شما با هم تصمیم می‌گیرند که آیا این گزینه برای شما مناسب است یا خیر.

پروتز موقت همچنین به شما کمک می‌کند تا سوکت پروتز به تدریج برای شما متناسب و سازگار شود و اجزای مناسب برای پروتزتان را شناسایی کنید. متناسب بودن پروتز توسط متخصص ساخت ارتز و پروتز در طی یک مرحله آزمایش آزمون و خطا بررسی شده و بهبود می‌یابد، بنابراین مشکلی در تناسب پروتز نهایی شما (پروتز دائمی) وجود نخواهد داشت.

پروتز دائمی 

پروتز دائمی پا

بعد از پروتز موقتی، پروتز نهایی و دائمی‌تان را دریافت می‌کنید که دقیقاً متناسب با نیازهای شما تنظیم شده است. هنگامی که نوسانات حجم بهبود یافت تا یک سوکت مصنوعی دائمی ساخته شود، پروتز دائمی برای شما قرار خواهد گرفت.

وسایل دیگر 

ممکن است به غیر از پروتز به وسایل دیگری برای راه رفتن نیز نیاز داشته باشید. وسایل کمکی مختلفی مانند عصا، عصای دارای حلقه‌ی بازو و واکر بسته به آمادگی جسمانی شما در دسترس و قابل استفاده است. بسیاری از افراد قطع عضوی، از صندلی چرخ‌دار (ویلچر) نیز استفاده می‌کنند. همه این‌ها را می‌توانید از بیمارستان یا از یک شرکت تجهیزات پزشکی تهیه کنید. متخصص ارتز و پروتز با شما در بیمارستان می‌تواند در این مورد به شما کمک کند؛ همچنین می‌تواند در مورد دستگاه‌های دیگری که می‌توانید در محیط خانه‌تان استفاده کنید، شما را راهنمایی کند.

و اما قیمت پروتز پا


قیمت پروتز پا چقدر است؟ آیا نوع پروتز در قیمت آن تأثیر دارد؟ پروتز پا پرهزینه است؟ تمامی این‌ها سؤالاتی است که برای بسیاری از بیماران قطع عضو پیش می‌آید و ممکن است مسئله‌ای نگران کننده برای آن‌ها باشد. در حقیقت، قیمت پروتز پا به فاکتورهای متعددی از جمله مواردی که در بالا توضیح داده شد ربط دارد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت قیمت پروتز پا به نوع پروتز انتخابی، پروتز اولیه و یا پروتز نهایی، نوع و جنس مواد استفاده شده در ساخت پروتز، فرایند قالب‌گیری و بسیاری از موارد دیگر بستگی دارد.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست
مشاوره رایگان ۹ صبح الی ۸ شب